https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Durere Durere

Exerciții ușoare pentru durerea de șold

09 Dec. 2020
Exerciții ușoare pentru durerea de șold

Durerile de șold au la bază atrofierea cartilagiilor articulațiilor, care poate evolua în timp în coxartroză, mai ales în cazul persoanelor în vârstă. Printre cauzele coxartrozei se numără boli congenitale precum displazia șoldului, boli cauzate de tulburări metabolice, precum diabetul zaharat, guta, boala Wilson, dar și inflamații și traumatisme ale șoldului care provoacă leziuni ale articulațiilor. Acestedureri de șold pot fi abordate atât medicamentos, cât și prin intervenție chirurgicală sau prin selectarea unor metode alternative precum balneoterapia, acupunctura, masajul, kinetoterapia.

Iată câteva exerciții care, practicate regulat, pot ameliora durerea de șold:

1. Mișcare înseamnă sănătate. Înainte de a face exerciții fizice, faceți o încălzire ușoară, crescând treptat în amplitudine mișcările. Încălzirea poate fi făcută, în plus, și prin masarea ușoară a șoldurilor și picioarelor sau chiar prin aplicarea locală a unor comprese fierbinți.

2. Practicați mersul pe bicicletă sau pe bandă, evitând activități precum alergarea în pantă, kick-boxingul sau genuflexiunile energice.

3. Înotul reprezintă o bună alternativă de activitate fizică pentru persoanele cu dureri de șold. Apa are efect relaxant și preia din greutatea corpului, scăzând presiunea pe articulații.

4. Stretchingul poate ajuta la flexibilizarea articulațiilor și la întărirea mușchilor de susținere. Un fizioterapeut poate indica cele mai potrivite exerciții pentru durerea dumneavoastră de șold.

5. Întindeți-vă pe spate, îndoiți genunchii și apropiați-i de corp, până ce tălpile ating podeaua. Întindeți brațele și trageți genunchii spre piept. Respirați adânc, iar în timp ce expirați, trageți genunchii mai aproape de umeri. Continuați apropierea cât vă simțiți confortabil, fără a forța mișcarea, apoi mențineți postura timp de 20-30 de secunde.

6. Stând în picioare, plasați o mână pe șold, iar cu alta prindeți un obiect de sprijin (spătarul unui scaun, o masă). Ridicați ușor genunchiul drept până la nivelul șoldului, în timp ce piciorul stâng rămâne drept. Mențineți o secundă postura, apoi coborâți piciorul drept și faceți mișcarea și pentru piciorul stâng. Repetați de 5-10 ori.

7. Pentru a face extensii ale șoldului, plasați un scaun cu spătar în fața dumneavoastră, sprijinindu-vă cu mâinile de spătar. Mutați greutatea pe piciorul drept și ridicați spre spate piciorul stâng, fără a îndoi genunchii. Ridicați piciorul cât de sus vă este confortabil, fără a forța mișcarea, apoi încordați mușchii fesieri și mențineți postura timp de 5 secunde. Repetați pentru fiecare picior de 5-10 ori.

Comunități