https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Alergii și Astm Alergii și Astm

Ingrijirea pielii in cazul alergiilor

11 Apr. 2017
Ingrijirea pielii in cazul alergiilor

Pielea noastra este cel mai mare organ a carui functie este, in principal, de protectie, fiind in contact permanent cu mediul. In mod normal, pielea ne protejeaza impotriva factorilor externi care ne-ar putea dauna, cum ar fi bacteriile si virusii, oprindu-i de la a patrunde in organismul nostru. Insa pielea nu face fata intotdeauna atacurilor din exterior, fie ca urmare a unei ingrijiri necorespunzatoare sau a stilului de viata, astfel ca agentii patogeni reusesc sa treaca de bariera pielii. Urmarile sunt mancarimile puternice, formarea de eczeme, uscarea excesiva a pielii.

Cu cat pielea este mai bine ingrijita, cu atat este mai sigura protectia impotriva bacteriilor nedorite si a virusilor. Chiar daca este formata din trei straturi, pielea este delicata. Ingredientele agresive care se regasesc in produsele cosmetice si detergenti sau ingrijirea necorespunzatoare a pielii poate ataca acest strat protector si il poate face permeabil, simplificand patrunderea substantelor din exterior, cum ar fi alergenii.

In cazul persoanelor alergice,  pe langa tratamentul medical al alergiei la polen, ingrijirea corespunzatoare a pielii trebuie sa devina rutina la fel ca periajul dintilor. Doar printr-o ingrijirea adecvata pielea isi poate regasi echilibrul si poate asigura protectia de care organismul are nevoie.

 

Foliculi de par – puncte de acces pentru polen

Polenul poata patrunde in organism prin piele si poate ajunge in sistemul circulator prin foliculii de par. Este importanta impiedicarea patrunderii polenului si reducerea pe cat posibil a stresului pe care alergenii il provoaca organismului. Pentru aceasta este important ca pielea sa fie intr-o forma impecabila.

Pe baza rezultatelor studiilor recente, expertii recomanda mentinerea echilibrului pielii deoarece numai o pielea impermeabila va putea opri patrunderea polenului in organism.

Produsele speciale dedicate ingrijirii pielii persoanelor alergice reprezinta o masura suplimentara pentru protectie impotriva polenului. Complexul de substante active din lotiuni si creme protejeaza enzimele pielii si reduc riscul patrunderii polenului prin piele.

 

Ingrijirea pielii in timpul febrei fanului

In timp ce produsele cosmetice obisnuite pot ataca pielea datorita substantelor agresive din continut, cremele si lotiunile adresate persoanelor alergice sunt foarte usoare si pot fi tolerate cu usurinta de piele. Acest fapt este cu atat mai important in acest sezon. Persoanelor alergice li se recomanda spalarea pielii si a parului inainte de culcare pentru a indepartate toate urmele de polen acumulate peste zi.

Tinand cont de faptul ca si contactul prelungit al pielii cu apa poate afecta echilibrul pielii, este importanta folosirea de sampoane si solutii de spalare speciale, destinate persoanelor alergice. Deseori persoanele afectate de alergii ajung intr-un cerc vicios, prin spalarea prea frecventa a pielii si expunerea acesteia unui stres exagerat.

Persoanele care vor sa se bucure de aerul de primavara si de soare, in ciuda alergiei la polen, nu trebuie sa uite de aplicarea de creme si lotiuni speciale. Pielea va fi astfel protejata impotriva patrunderii polenului nedorit, si ca efect secundar, va fi delicata si matasoasa.

Comunități