Alege farmacia

Ingrijirea pielii in cazul alergiilor

Ingrijirea pielii in cazul alergiilor

Pielea noastra este cel mai mare organ a carui functie este, in principal, de protectie, fiind in contact permanent cu mediul. In mod normal, pielea ne protejeaza impotriva factorilor externi care ne-ar putea dauna, cum ar fi bacteriile si virusii, oprindu-i de la a patrunde in organismul nostru. Insa pielea nu face fata intotdeauna atacurilor din exterior, fie ca urmare a unei ingrijiri necorespunzatoare sau a stilului de viata, astfel ca agentii patogeni reusesc sa treaca de bariera pielii. Urmarile sunt mancarimile puternice, formarea de eczeme, uscarea excesiva a pielii.

Cu cat pielea este mai bine ingrijita, cu atat este mai sigura protectia impotriva bacteriilor nedorite si a virusilor. Chiar daca este formata din trei straturi, pielea este delicata. Ingredientele agresive care se regasesc in produsele cosmetice si detergenti sau ingrijirea necorespunzatoare a pielii poate ataca acest strat protector si il poate face permeabil, simplificand patrunderea substantelor din exterior, cum ar fi alergenii.

In cazul persoanelor alergice,  pe langa tratamentul medical al alergiei la polen, ingrijirea corespunzatoare a pielii trebuie sa devina rutina la fel ca periajul dintilor. Doar printr-o ingrijirea adecvata pielea isi poate regasi echilibrul si poate asigura protectia de care organismul are nevoie.

 

Foliculi de par – puncte de acces pentru polen

Polenul poata patrunde in organism prin piele si poate ajunge in sistemul circulator prin foliculii de par. Este importanta impiedicarea patrunderii polenului si reducerea pe cat posibil a stresului pe care alergenii il provoaca organismului. Pentru aceasta este important ca pielea sa fie intr-o forma impecabila.

Pe baza rezultatelor studiilor recente, expertii recomanda mentinerea echilibrului pielii deoarece numai o pielea impermeabila va putea opri patrunderea polenului in organism.

Produsele speciale dedicate ingrijirii pielii persoanelor alergice reprezinta o masura suplimentara pentru protectie impotriva polenului. Complexul de substante active din lotiuni si creme protejeaza enzimele pielii si reduc riscul patrunderii polenului prin piele.

 

Ingrijirea pielii in timpul febrei fanului

In timp ce produsele cosmetice obisnuite pot ataca pielea datorita substantelor agresive din continut, cremele si lotiunile adresate persoanelor alergice sunt foarte usoare si pot fi tolerate cu usurinta de piele. Acest fapt este cu atat mai important in acest sezon. Persoanelor alergice li se recomanda spalarea pielii si a parului inainte de culcare pentru a indepartate toate urmele de polen acumulate peste zi.

Tinand cont de faptul ca si contactul prelungit al pielii cu apa poate afecta echilibrul pielii, este importanta folosirea de sampoane si solutii de spalare speciale, destinate persoanelor alergice. Deseori persoanele afectate de alergii ajung intr-un cerc vicios, prin spalarea prea frecventa a pielii si expunerea acesteia unui stres exagerat.

Persoanele care vor sa se bucure de aerul de primavara si de soare, in ciuda alergiei la polen, nu trebuie sa uite de aplicarea de creme si lotiuni speciale. Pielea va fi astfel protejata impotriva patrunderii polenului nedorit, si ca efect secundar, va fi delicata si matasoasa.

Produse
Articole similare
Alergii: Simptome si cauze
Gama de alergii posibile este uriasa – fie ca vorbim de polen, ierburi, par de animale, alimen...
Citeste
Astm – simptome și diagnostic
De cele mai multe ori, astmul bronșic își face simțită prezența în copilărie. Simptomele tipice sunt...
Citeste
Viata cu astm
Persoana afectata trebuie sa intreprinda ceva concret in aceasta directie. Cel mai important: respec...
Citeste
Rinita alergica
Aproximativ 20% din populatie este atopica, atopia reprezentand un status de fond peste care se poat...
Citeste
Tusea si problemele pe care le ascunde
Unul dintre simptomele racelii este tusea. Insa tusea poate fi de mai multe feluri: uscata sau produ...
Citeste
Ochi relaxati cu aspect placut
Cu totii stim ce inseamna sa ai ochii obositi sau tensionati. Incepem automat sa ii frecam sau chiar...
Citeste
Comandă