Aplicaţii pentru măsurarea calităţii aerului şi a polenurilor

Aplicaţii pentru măsurarea calităţii aerului şi a polenurilor

Vara este anotimpul ideal pentru concedii şi petrecerea timpului în aer liber. Însă, pentru o mare parte dintre oameni, aceste momente plăcute pot fi „umbrite” de simptomele rinitei alergice şi a rinoconjunctivitei alergice. Calitatea aerului influenţează mult calitatea vieţii şi sănătatea personală, iar pentru ca acestea să se menţină la un standard cât mai înalt, au fost dezvoltate aplicaţii specializate pentru informarea populaţiei în legătură cu nivelul particulelor poluante şi a polenurilor din atmosferă.

Sistemele de operare iOS şi Android conţin o serie de aplicaţii dedicate măsurării concentraţiei de polen din aerul inspirat. Sunt disponibile în Statele Unite ale Americii, Australia și în anumite ţări din Europa, dar nu şi în România. Vă vom prezenta, în continuare, doar acele aplicaţii pe care le puteţi utiliza, atât în România cât şi în alte zone ale lumii. 

The Weather Channel – În plus faţă de prognoza meteo şi indexul UV, aplicaţia livrează informaţii relevante pentru persoanele care suferă de alergie la polen de arbori, graminee şi buruieni: nivelul de respirabilitate al aerului, nivelul fiecărui tip de polen din aerul exterior, şi sfaturi pentru controlul simptomelor şi limitarea contactului cu alergenii din aer. 

The Weather Channel - Google Play & App Store

 

Air Matters – O aplicaţie foarte utilă care colectează informaţii din mai multe surse de la nivel european. Livrează informaţii complexe despre nivelul de poluare din aer, şi despre riscul de apariţie a simptomelor alergice, bazat pe nivelul polenurilor de arbori, graminee, pelin, ambrozie, măslin. Aplicaţia oferă sfaturi despre cum să ţineţi simptomele sub control, dacă se recomandă sau nu practicarea activităților în aer liber şi aerisirea încăperilor prin deschiderea geamurilor. 

Air Matters - Google Play & App Store

 

BreezoMeter – probabil una dintre cele mai complexe resurse pentru a evalua calitatea aerului şi cantitatea de polen din aerul inspirat. Puteţi selecta tipul de polen din mai multe specii de arbori, ierburi şi ambrozie, iar aplicaţia oferă infomaţii de moment şi prognoze despre evoluţia acestora, în timp, alături de sfaturi pentru sănătate. 

BreezoMeter - Google Play & App Store

 

AirCare Quality & Pollen – Aplicaţia oferă informaţii detaliate despre nivelul de calitate al aerului, pornind de la măsurătorile senzorilor existenţi în oraşe. Astfel, aplicaţia semnalează cât de sănătos este aerul pe care îl respirăm raportat la nivelul de particule poluante de tip PM 10, PM 2,5, CO, NO2, O3, SO2, dar şi la cel al polenului de arbori, ierburi, ambrozie, şi al sporilor de mucegai din aer. 

AirCare Quality & Pollen  - Google Play & App Store

 

Alte aplicaţii (disponibile pe AppStore şi Google Play) care monitorizează calitatea aerului, însă nu evidenţiază cantitatea de polen din zonele de interes sunt: IQAir AirVisual | Air Quality, Plume Labs şi altele.

Anca Stănilă, Content Writer

Anca a absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţӑ Socialӑ, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publicӑ. Interesele ei sunt în zona capitalului uman, de la sӑnӑtate şi pânӑ la relațiile sociale pe care indivizii le dezvoltӑ încӑ din copilӑrie. Se ghideazӑ dupӑ principii de viaţӑ sӑnӑtoasӑ şi bunӑstare fizicӑ şi mentalӑ. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionatӑ de scris, cӑlӑtorii, romane filosofice, utopii şi SF. 

Produse
Articole similare
Alergii: Simptome si cauze
Gama de alergii posibile este uriasa – fie ca vorbim de polen, ierburi, par de animale, alimente, pr...
Citeste
Astm – simptome și diagnostic
De cele mai multe ori, astmul bronșic își face simțită prezența în copilărie. Simptomele tipice sunt...
Citeste
Viata cu astm
Persoana afectata trebuie sa intreprinda ceva concret in aceasta directie. Cel mai important: respec...
Citeste
Rinita alergică
Aproximativ 20% din populație este atopică, atopia reprezentând un status de fond peste care se poat...
Citeste
Tusea si problemele pe care le ascunde
Unul dintre simptomele racelii este tusea. Insa tusea poate fi de mai multe feluri: uscata sau produ...
Citeste
Ochi relaxati cu aspect placut
Cu totii stim ce inseamna sa ai ochii obositi sau tensionati. Incepem automat sa ii frecam sau chiar...
Citeste
Alege farmacia
Comandă