Alege farmacia

Studiu: Mutație genetică observată în rândul populației Amish (SUA) le asigură o speranță de viață cu 10 ani mai lungă

Studiu: Mutație genetică observată în rândul populației Amish (SUA) le asigură o speranță de viață cu 10 ani mai lungă

Ca urmare a unei mutații genetice, populația acestei comunități religioase îmbătrânește mai sănătos.

Cercetătorii au descoperit în rândul populației din comunitatea religioasă Amish (SUA) producerea unei mutații genetice care le prelungește speranța de viață cu aproximativ 10 ani. Potrivit studiului publicat miercuri în revista de specialitate Science Advances, purtătorii acestei gene anormale trăiesc cu 10 ani mai mulți decât restul populației. "Nu doar că trăiesc mai mult, dar trăiesc și mai sănătos", a declarat autorul studiului, Douglas Vaughan.

Împreună cu colegii din cadrul Northwestern University Feinberg School of Medicine (SUA) și a Universității Tohoku din Japonia, Vaughan intenționează să dezvolte un medicament care să imite efectul modificației genetice. "Reprezintă o formă ambițioasă de prelungire a speranței de vârstă", a declarat omul de știință.

Cercetătorii au studiat 177 de persoane din comunitatea Amish care locuiesc în Berne, statul american Indiana, și au constatat că 43 dintre aceștia erau purtători ai unei copii mutate a genei Serpine1. În medie, purtătorii respectivei gene mutate au ajuns să împlinească vârsta de 85 de ani, în timp ce restul populației din comunitatea Amish, nepurtătoare a respectivei mutații genetice, a ajuns la o vârstă medie de doar 75 de ani. În plus, purtătorii respectivei mutații genetice s-au confruntat mai rar cu afecțiuni metabolice precum diabetul, dar și cu afecțiunile cardiace și circulatorii.

Oamenii de știință sunt de părere că mutația genei Serpine1-Gen a condus la o scădere puternică a producției proteinei PAI-1. Studiile anterioare efectuate pe animale de laborator au demonstrat că proteina PAI-1 influențează procesul de îmbătrânire.

Cercetătorii intenționează să suprime efectul proteinei PAI-1 cu ajutorul unui medicament. Primele teste s-au desfășurat deja în Japonia. Șoarecii de laborator tratați cu medicamentul respectiv au trăit de patru ori mai mult comparativ cu șoarecii netratați și, în plus, nu au prezentat nici una din afecțiunile tipice îmbătrânirii. Potrivit declarațiilor lui Vaughan, autoritățile japoneze au aprobat începerea celei de-a doua faze a testului. În SUA, Universitatea Northwestern este în așteptarea unui aprobări în vederea efectuării de teste în acest sens.

Comunitatea religioasă Amish duce o viață foarte retrasă și refuză multe aspecte ale vieții moderne (ex: electricitatea). Ca urmare a izolării lor geografice și genetice reprezintă un subiect ideal de studiu pentru cercetători.

Produse
Articole similare
Glanda tiroidă și cum te poți feri de afecțiunile acesteia
Glanda tiroidă poate prezenta afecțiuni mai rare, precum inflamațiile. În spatele termenului „t...
Citeste
Inamicul neiertator al memoriei, boala Alzheimer
Incepe cu cheile de la usa pe care nu le mai gasim si care apar mai tarziu in locuri neobisnuite. Ap...
Citeste
Infectiile cu Mycoplasme
Mycoplasmele sunt bacterii minuscule care pot provoca o serie de boli ale tractului urogenital si al...
Citeste
Bolile degenerative ale umerilor
O durere ascuțită în centura scapulară provocată de o anumită mișcare sau neputința spontană de a ri...
Citeste
Hernia inghinală
Cum putem recunoaște o hernie inghinală? O umflătură în zona inghinală, însoțită de o durere ușoară,...
Citeste
Toxoplasmoza în timpul sarcinii
Ce este toxoplasmoza în sarcină? Toxoplasma Gondii este un parazit minuscul care se regăsește în cel...
Citeste
Comandă