https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afectiuni Afectiuni

Studiu: celulele stem sunt benefice in tratarea disfunctiilor erectile ulterioare tratamentului de cancer

04 Feb. 2016
Studiu: celulele stem sunt benefice in tratarea disfunctiilor erectile ulterioare tratamentului de cancer

Potrivit unui studiu recent, barbatii care sufera de disfunctiile erectile in urma cancerului de prostata ar putea fi ajutati cu celule stem. Institutul francez pentru sanatate si cercetare medicala (Inserm) a publicat in  octombrie 2015 rezultatele unui studiu in care au fost implicati 12 barbati, care dupa cateva luni de la transplant au inregistrat o imbunatatire semnificativa. Studiul a fost publicat in revista de specialitate "European Urology".

La acest studiu au participat 12 pacienti, care in urma incheierii cu succes a cancerului de prostata, au constatat aparitia disfunctiilor erectile. Acestora le-au fost injectate celule stem din maduva spinarii in penis. Dupa sase luni de la procedura, barbatii au declarat ca s-au constata „imbunatatiri semnificative” in timpul raporturilor sexuale, nu doar in ceea ce priveste erectia si durata, ci si „calitatea orgasmului”.

Problemele inregistrate in timpul relatiilor intime se numara printre cele mai numeroase efecte secundare ale interventiilor chirurgicale in cazul cancerului de prostata. Motivul este ranirea vaselor si a nervilor penisului, in timpul operatiei, au declarat reprezentantii institutului.

Comunități