https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Afectiuni Afectiuni

Raul de miscare –cum il puteti combate

15 May. 2018
Raul de miscare –cum il puteti combate

Cine nu cunoaste senzatia neplacuta pe care o avem in momentul in care vehiculul in care suntem pasageri, intra intr-o curba sau cand suntem in mijlocul unor turbulente in timpul zborului. Starile variaza de la ameteala, la greata si chiar varsaturi. Multi dinte cei care se deplaseaza cu autoturismul, autobuzul, avionul sau vaporul, sufera de rau de miscare.

Care este cauza raului de miscare?

Motivul consta in actiunea diferitelor forte de acceleratie, care nu corespund perceptiei optice. Creierul nostru nu mai poate coordona diferitele semnale primite din partea ochilor si organul de echilibru.

Sfaturi pentru evitarea raului de miscare:

  • Priviti mereu in directia de mers, uitandu-va intr-un punct fix
  • Nu cititi in timpul deplasarii, nici macar hartile
  • Relaxati-va. Cu cat starea de agitatie este mai mare, cu atat se va instala mai repede raul de miscare. Incercati sa ramaneti cat mai calmi. Exista cursuri speciale care va pot invata diferite metode de relaxare, care v-ar putea fi de folos in astfel de situatii.
  • Imbracamintea: imbracamintea trebuie sa fie cat mai comoda si sa nu va restrictioneze miscarile.
  • Alimentatia: un stomac gol va fi mult mai predispus raului de miscare. Incercati sa serviti o masa usoara inainte de a pleca la drum.
  • somnul: pe cat posibil, incercati sa plecati odihnit la drum. Cei care isi incep calatoria cu o stare de oboseala, vor fi mult mai predispusi raului de miscare.

Solutii din farmacii

In farmacii veti putea gasi medicamente care sa va ajute sa depasiti raul de miscare.

  • Antihistaminice: aceste medicamente sunt administrate impotriva alergiilor, dar sunt eficiente si impotriva raului de miscare. Sunt disponibile fara reteta. Preparatele cu substanta activa dimenhidrinat sunt foarte eficiente, insa trebuie administrate cu o ora -30 de minute inainte de a pleca la drum. Actiunea dureaza intre 3- 6 ore. Atentie: antihistaminicele induc o stare de oboseala sau o usoara sedare si trebuie evitate de soferi.
  • Ghimbir –capsule: extractul de ghimbir actioneaza eficient impotriva raului de miscare. Spre deosebire de antihistaminice, capsulele de ghimbir nu induc o stare de oboseala.
  • Scopolamina: Plasturele cu substanta activa scopolamina este ideal pentru calatorii deoarece actiunea dureaza cateva zile. Acestea necesita prescriere din partea medicului.

 

Comunități