https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afecțiuni Afecțiuni

Prevenția și medicina persoanei

Dr. Mariana Olingheru
de Dr. Mariana Olingheru
Medic specialist Medicină de Familie, Specialist în Fitoterapie și Apiterapie | 23 Mar. 2023
Prevenția și medicina persoanei

Despre prevenţie şi medicina persoanei

A practica medicina este o responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi înțelegând sensul bolii și al vindecării. Principala mea preocupare în medicina este PREVENȚIA.

Ce să faci ca să nu te îmbolnăvești? Indiferent despre ce boală este vorba, ESTE MAI UȘOR SĂ PREVII DECÂT SĂ TRATEZI. În România, prevenția este aproape inexistentă. Acest fapt nu se întamplă din cauza sistemului sanitar neapărat, ci a faptului că oamenii nu sunt atenți la starea lor de sănătate.

Consult zilnic atât oameni sănătoși, cât și oameni bolnavi. Atunci când boala apare, totul se schimbă în viața omului. Atunci când am în față un om cu o suferință, indiferent despre ce  fel de suferință este vorba, primul meu gând este acesta: Primum non nocere.De aceea am făcut aceste specializări în medicina integrativă: fitoterapie, apiterapie, homeopatie.

,,Omul trebuie tratat ca întreg: corp, minte și suflet. Trebuie să ne întoarcem la MEDICINA PERSOANEI. Să nu tratăm simptomele și analizele bolnavului.”

De ce suferă oamenii?

Cele mai frecvente probleme de sănătate pe care le întâlnesc zilnic sunt acestea: stres, anxietate, depresie, dependențe, obezitate, hipertensiune arterială, diabet  zaharat, alergii și cancer.

Toate aceste suferințe își au originea în stilul de viață actual: muncă sedentară, stat prelungit pe scaun, stres, îngrijorări, alimentație dezechilibrată și nesănătoasă, consum excesiv de alcool, tutun, cafea, sucuri și băuturi energizante, dulciuri rafinate, făină albă, hormoni, alimente modificate genetic, cosmetice, radiații, poluarea mediului.

Ce este de făcut?

În primul rând, cred că omul trebuie să își simplifice viața. Este primul pas. Sunt multe lucruri care ne ocupă timp prețios și de care nu avem neapărat nevoie. După aceasta, fiecare persoană își poate selecta prioritățile. Este foarte important să ne întoarcem la natură, la natural. Să ne cunoaștem și să ne cercetăm corpul și, mai ales, ființa.

SĂ NE ÎNTOARCEM LA NATURĂ. SĂ NE SIMPLIFICĂM VIAŢA.

Dr. Mariana Olingheru
Dr. Mariana Olingheru
Medic specialist Medicină de Familie, Specialist în Fitoterapie și Apiterapie

Comunități