Polineuropatia cauzata de intoxicatia cu taliu

Polineuropatia cauzata de intoxicatia cu taliu

Intoxicatiile cu taliu apar in cazul ingerarii de otrava folosita impotriva rozatoarelor. Printre simptomele generale se numara tulburarile de somn, salivarea in exces, tulburarile de ritm cardiac si caderea parului. Polineuropatia care rezulta se manifesta prin tulburari senzoriale, dureri puternice in picioare si maini.

O caracteristica deosebita ar fi sensibilitatea sporita resimtita in talpile picioarelor. Astfel, si cele mai mici atingeri pot provoca dureri insuportabile. In plus, apar paraliziile in zona pelvisului, scaderea fortei musculare si tulburari senzoriale in zona fetei. Aceste simptome se mentin partial chiar si dupa incetarea expunerii organismului la taliu.

Polineuropatia cauzata de intoxicatia cu arsen 

Intoxicatia cu arsen, desi mai rar intalnita poate afecta sistemul nervos periferic, sub forma unei polineuropatii. Ca si in cazul intoxicatiei cu taliu, intoxicatia cu arsen se manifesta prin tulburari senzoriale, dureri resimtite in maini si picioare. Senzatiile de paraliziei se concentreaza in zona mainilor si picioarelor. Recuperarea completa a organismului este de cele mai multe ori imposibila.

Polineuropatie in cazul afectiunilor imunologice la nivelul sistemului circulator O forma deosebita a afectiunilor vaselor de sange conditionate imunologic, Panarteriitis nodosa, apare deseori in combinatie cu polineuropatia. Ca si in cazul altor simptome organice ale afectiunii, si in acest caz, polineuropatia se manifesta prin probleme circulatorii la nivelul sistemului nervos periferic. Printre primele simptome se numara senzatiile de iritare, dureri musculare si nervoase. Afectiunea progreseaza si apar paraliziile si atrofiile musculare.

Polineuropatia in cazul artritei reumatice 

I

n progresul artritei reumatoide este posibila aparitia unor simptome care pot fi explicata in prima faza prin tulburarile circulatorii ale sistemului nervos periferic. Tablourile clinice pot varia de la probleme senzoriale la cele motrice (spre exemplu la nivelul mainilor) sau izolate la nivelul degetelor, fara includerea degetelor mari. Simptomele pot fi insa si acute, variind de la dureri in picioare pana la paralizii.

Prognoza acestei polineuropatii, in cazul afectarii sistemului nervos senzorial si motric, este mai putin favorabil decat in cazul tulburarilor senzoriale. 

Produse
Articole similare
Glanda tiroidă și cum te poți feri de afecțiunile acesteia
Glanda tiroidă poate prezenta afecțiuni mai rare, precum inflamațiile. În spatele termenului „t...
Citeste
Inamicul neiertator al memoriei, boala Alzheimer
Incepe cu cheile de la usa pe care nu le mai gasim si care apar mai tarziu in locuri neobisnuite. Ap...
Citeste
Infectiile cu Mycoplasme
Mycoplasmele sunt bacterii minuscule care pot provoca o serie de boli ale tractului urogenital si al...
Citeste
Bolile degenerative ale umerilor
O durere ascuțită în centura scapulară provocată de o anumită mișcare sau neputința spontană de a ri...
Citeste
Hernia inghinală
Cum putem recunoaște o hernie inghinală? O umflătură în zona inghinală, însoțită de o durere ușoară,...
Citeste
Toxoplasmoza în timpul sarcinii
Ce este toxoplasmoza în sarcină? Toxoplasma Gondii este un parazit minuscul care se regăsește în cel...
Citeste
Alege farmacia
Comandă