https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afectiuni Afectiuni

Inflamatiile vezicii urinare in randul barbatilor

16 Jan. 2017
Inflamatiile vezicii urinare in randul barbatilor

Dupa varsta de 40 de ani, drumurile nocturne la toaleta devin tot mai dese, iar senzatia de nevoie de urinare persista inclusiv dupa eliminarea urinei. Cauza tulburarilor de golire a vezicii urinare poate fi adenomul benign de prostata. Aceste excrescente ingusteaza ureterele care strabat glanda. Cauzele cresterii in marime a prostatei sau a hiperplaziei benigne de prostata constau in modificarile hormonale care se produc dupa varsta de 40 de ani si care se remarca prin schimbarea dimensiunii prostatei. Urina reziduala din vezica reprezinta cadrul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor si pentru aparitia inflamatiilor la nivelul vezicii urinare.

Inflamatia vezicii urinare –problema frecventa in randul barbatilor de varsta a doua

Infectiile urinare, probleme intalnite mai frecvente in randul femeilor, afecteaza si barbatii ca urmare a conditiilor ideale pe care urina reziduala le creeaza pentru dezvoltarea bacteriilor. Printre cei mai frecventi factori de risc pentru infectiile urinare bacteriene sunt hipotermia, golirea insuficienta a vezicii – asa cum se intampla in cazul hiperplaziei benigne de prostata – sau scaderea imunitatii. Necesitatea permanenta de urinare se numara printre primele simptome ale unei infectii urinare bacteriene.

In cazurile severe, tratamentul presupune inceperea imediata a administrarii de antibiotice, insa infectiile urinare minore pot fi tratate si cu ajutorul preparatelor naturiste.

Dezinfectarea naturala a sistemului urinar

Actiunea benefica a plantei strugurii –ursului in tratarea infectiilor vezicii urinare este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Substanta principala care se regaseste in aceasta planta – arbutina- actioneaza ca un dezinfectant natural. Acest efect a fost confirmat si de studii stiintifice.

Pentru a elibera substanta antibacteriana din arbutina, este necesar un pH uric alcalin sau bazic. Astfel, sunt preferate dietele alimentare pe baza de legume, fructe si nuci in locul produselor animale. O dieta preponderent vegetariana reprezinta masura preventiva optima impotriva continuarii cresterii dimensiunii prostatei.

Eliminati urina reziduala

Cea mai buna masura preventiva: consumati lichide pentru a va asigura ca urina reziduala este eliminata din vezica. Asadar, consumati minim 2,5 -3 litri de lichide zilnic. Puteti opta pentru ceaiuri diuretice, care asigura o clatire buna a rinichilor, a vezicii si a sistemului urinar in general. Ceaiurile diuretice au de cele mai multe ori si efect antibacterian, fiind ideale in completarea tratamentelor cu antibiotice.

Cum puteti proteja prostata si vezica:

  • Evitati fumatul si supraponderabilitatea
  • Atentie la alimentatie: consumul semnificativ de carne si de alcool afecteaza prostata
  • Evitati alimentele hipercalorice (dulciurile), grasimile animale
  • Fructele si legumele intaresc sistemul imunitar
  • Nu va asezati pe suprafete reci (pietre, banci etc.)
  • Optati pentru pulovarele si jachetele care depasesc nivelul soldurilor
  • Consumati ceaiuri diuretice

In cazul infectiilor urinare usoare, optati pentru preparatele antiseptice urinare naturale din frunze de strugurele ursului sau merisor

Comunități