https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Afectiuni Afectiuni

Inflamatia vezicii urinare in sezonul rece

16 Dec. 2016
Inflamatia vezicii urinare in sezonul rece

Riscul dezvoltarii unei inflamatii a vezicii urinare este mai mare in sezonul rece. Frigul este un factor favorizant pentru dezvoltarea unei inflamatii bacteriene la nivelul vezicii urinare, manifestate prin necesitatea permanent de urinare si senzatia de arsura in timpul urinarii.

Cauza infectiilor urinare este reprezentata insa de bacterii, care ajung sa se inmulteasca si sa se ataseze la nivelul cailor urinare, producand iritatia si inflamatia acestora.  

Femeile sunt mai expuse

Expunerea la temperaturi joase, un consum insuficient de lichide si sistemul imunitar deficitar reprezinta factori propice pentru evolutia unei astfel de afectiuni. Femeile sunt afectate mai frecvent de aceste atacuri bacteriene la nivelul vezicii urinare. Explicatia sta in dimensiunea mult mai mica a uretrelor, comparativ cu barbatii.  Astfel, agentii patogeni ajung mult simplu in organism. Temperaturile scazute si stresul afecteaza sistemul imunitar din regiunea respectiva a organismului. Ca masura preventiva trebuie ajustat consumul de lichide si evitarea expunerii organismului la frig. In plus, picioarele si zona bazinului trebuie protejate intotdeauna. Imbracati-va adecvat si evitati sa va asezati pe suprafete reci.

Nu apelati intotdeauna la solutii chimice

Nu apelati la antibiotice de indata ce constatati o inflamatie a vezicii urinare. Expuneti organismul la un stres inutil, iar administrarea regulata de antibiotic va creste rezistenta organismului la efectul acestora, urmand sa devina inutile in cazul unei afectiuni severe. Inflamatiile usoare ale vezicii pot fi tratate cu preparate pe baza de substante naturale, mult mai bine tolerate de organism decat antibioticele. La primele semne ale unei vezicii inflamate, puteti apela la preparatele cu extract din merisor sau strugurii ursului, caresuntprincipalele  remedii naturiste,  pentru infectiile urinare, avand efecte antiseptice si antiinflamatoare la nivelul cailor urinare.

Hidratati-va!

Chiar si cei care opteaza pentru tablete, nu trebuie sa uite necesitatea unui consum sporit de lichide, respectiv de minim 2 litri / zi. Numai asa pot fi eliminate lichidele din vezica, stimuland procesul de vindecare. Pentru stimularea clatirii vezicii, puteti consuma ceai diuretic, care poate contine frunze de mesteacan si ortosifon, cunoscutele pentru efectul diuretic. Foarte important: Daca inflamatia vezicii urinare este insotita de o stare febrila sau/si de sange in urina, este indicat sa va adresati unui medic.

Masuri pentru anotimpul rece

  • Nu va asezati pe suprafete reci (banci, pietre, ziduri etc)
  • Purtati pulovere si geci mai lungi de nivelul soldurilor. De asemenea, purtati incaltaminte calduroasa
  • Daca suferiti de o predispozitie pentru inflamatii ale vezicii urinare: consumati ceaiuri diuretice
  • In cazul inflamatiilor minore: apelati la preparatele naturiste
  • Fructele si legumele vor accelera procesul de vindecare
  • In cazul starilor febrile, a sangelui in urina, prezentati-va imediat la medic!

Comunități