https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afecțiuni Afecțiuni

Incontinența urinară prin prea plin

20 Jan. 2016
Incontinența urinară prin prea plin

Ce este incontinența urinară de prea plin?

Pierdeți regulat cantități mici de urină sau atunci când sunteți la toaletă aveți senzație de vezică plină? S-ar putea să suferiți de incontinență urinară de prea plin. Aceasta este cea mai frecventă formă de incontinență întâlnită în rândul bărbaților. Se manifestă prin eliminarea de urină sub formă de picături, chiar și când vezica este plină. „Vezica este prea plină." Cauzele constau în problemele pe termen lung în eliminarea urinei, cum ar fi de exemplu prostata marită sau obstrucție a uretrei. De regulă, acestea necesită intervenție chirurgicală. Incontinența urinară de prea plin care rezultă ca urmare a pierderii capacității de contracție a vezicii (spre exemplu ca urmare „dilatării” prelungite a vezicii), poate fi tratată medicamentos. Pentru eliminarea urinei reziduale, pacientul ar putea necesita cateterizare până la deprinderea din nou a capacității de contracție a vezicii.

Motivul: cea mai frecventă cauză este prostata mariță care conduce la o obturație a uretrei, fapt care la rândul său provoacă senzația de nevoie de urinare permanentă, dilatare a musculaturii vezicii, pierderea capacității de contracție, pierderea permanentă de cantități mici de urină respectiv urina reziduală în vezică sau chiar în rinichi. Alte cauze pot fi reprezentate de calculi urinari, obstrucții de uretră, spre exemplu prin răni, tumori sau defecte congenitale sau leziuni senzoriale neurologice asociate diabetului (neuropatie diabetică)

Tratament: Incontinența prin prea plin în cazul bărbaților necesită o cateterizare pentru eliminarea urinei. Acest cateter subțire poate fi introdus prin uretră sau prin peretele abdominal. Operarea prostatei mărite îndepărtează cauza problemei de eliminare a urinei și astfel incontinența de prea plin. Calculii urinari, tumorile și defectele congenitale necesită de asemenea intervenții chirurgicale.

Comunități