Alege farmacia

Incontinenta urinara prin prea plin

Incontinenta urinara prin prea plin

Pierdeti regulat cantitati mici de urina sau atunci cand sunteti la toaleta simtiti ca vezica nu s-a golit complet? S-ar putea sa suferiti de incontinenta urinara de prea plin. Aceasta este cea mai frecventa forma de incontinenta intalnita in randul barbatilor. Se manifesta prin eliminarea de urina sub forma de picaturi, chiar si cand vezica este plina. „Vezica este prea plina." Cauzele constau in problemele pe termen lung de eliminare a urinei, cum ar fi de exemplu prostata marita sau obstructie a uretrei. De regula, acestea necesita interventie chirurgicala. Incontinenta urinara de prea plin care rezulta ca urmare a pierderii capacitatii de contractie a vezicii (spre exemplu ca urmare „dilatarii” prelungite a vezicii), poate fi tratata medicamentos. Pentru eliminarea urinei reziduale, pacientul ar putea necesita cateterizare pana la deprinderea din nou a capacitatii de contractie a vezicii.

  Motivul: cea mai frecventa cauza este prostata marita care conduce la o obturatie a uretrei, fapt care la randul sau provoaca senzatia de nevoie de urinare permanenta, dilatare a musculaturii vezicii, pierderea capacitatii de contractie, pierderea permanenta de cantitati mici de urina respectiv urina reziduala in vezica sau chiar in rinichi. Alte cauze pot fi reprezentate de calculi urinari, obstructii de uretra, spre exemplu prin rani, tumori sau defecte congenitale sau leziuni senzoriale neurologice asociate diabetului (neuropatie diabetica)

  Tratament: Incontinenta prin prea plin in cazul barbatilor necesita o cateterizare pentru eliminarea urinei. Acest cateter subtire poate fi introdus prin uretra sau prin peretele abdominal. Operarea prostatei marite indeparteaza cauza problemei de eliminare a urinei si astfel incontinenta de prea plin. Calculii urinari, tumorile si defectele congenitale necesita de asemenea interventii chirurgicale.

Produse
Articole similare
Glanda tiroidă și cum te poți feri de afecțiunile acesteia
Glanda tiroidă poate prezenta afecțiuni mai rare, precum inflamațiile. În spatele termenului „t...
Citeste
Inamicul neiertator al memoriei, boala Alzheimer
Incepe cu cheile de la usa pe care nu le mai gasim si care apar mai tarziu in locuri neobisnuite. Ap...
Citeste
Infectiile cu Mycoplasme
Mycoplasmele sunt bacterii minuscule care pot provoca o serie de boli ale tractului urogenital si al...
Citeste
Bolile degenerative ale umerilor
O durere ascuțită în centura scapulară provocată de o anumită mișcare sau neputința spontană d...
Citeste
Hernia inghinală
Cum putem recunoaște o hernie inghinală? O umflătură în zona inghinală, însoțită de o durere ușoară,...
Citeste
Toxoplasmoza în timpul sarcinii
Ce este toxoplasmoza în sarcină? Toxoplasma Gondii este un parazit minuscul care se regăsește în cel...
Citeste
Comandă