Incontinenta urinara de stres

Incontinenta urinara de stres

Atunci cand se constata aparitia incontinentei urinare, trebuie mai intai stabilita natura acesteia. Deseori avem de-a face cu o combinatie de mai multe forme, fapt care ingreuneaza stabilirea unui diagnostic.

Pierderea de urina

Acest simptom este intalnit in special in randul barbatilor. Dupa urinarea propriu-zisa, se constata o pierdere de urina, sub forma catorva picaturi. Acest simptom se explica prin faptul ca uretra dintre vezica si varful penisului nu este golita complet de muschiul care o inconjoara. De aceea, se acumuleaza urina intr-un punct inferior al uretrei, de unde se pierde sub forma picaturilor.

Incontinenta de stres

Stresul nu reprezinta suprasolicitarea psihica in acest caz, ci presiunea pe inchiderea vezicii. Prin ras, stranut sau activitate sportiva, este posibila pierderea involuntara a catorva stropi sau a unei cantitati mai mari de urina. In cazul incontinentei de stres, inchiderea vezicii este slabita, astfel ca presiunea crescuta inregistrata in timpul stranutului, a tusei sau a ridicarii de greutati, suprasolicita respectiva inchidere.

Motivul: Musculatura pelviana si tesutul din jur au functia de a sprijini ca o plasa,  organele interne si vezica. Atunci cand musculatura pelviana si tesutul dimprejur sunt slabite (ex: ca urmare a greutatii in exces sau a unei operatii), este posibila urinarea involuntara, provocata de presiune in crestere exercitata asupra pelvisului (ex: prin tuse, ras sau stranut) si a cresterii concomitente a presiunii in vezica. Muschiul pelvian si sfincterul se contracta, iar vezica si uretra se inchid. Urinarea involuntara devine astfel posibila.

Tratament: Sansa de a trata o forma accentuata de incontinenta de stres ca urmare a slabirii muschiului respectiv a tesutului este posibila prin antrenament muscular si chiar prin interventii chirurgicale. Daca insa slabirea musculaturii se datoreaza unor cauze neurologice sau organice, tratamentul este mai dificil.

Produse
Articole similare
Glanda tiroidă și cum te poți feri de afecțiunile acesteia
Glanda tiroidă poate prezenta afecțiuni mai rare, precum inflamațiile. În spatele termenului „t...
Citeste
Inamicul neiertator al memoriei, boala Alzheimer
Incepe cu cheile de la usa pe care nu le mai gasim si care apar mai tarziu in locuri neobisnuite. Ap...
Citeste
Infectiile cu Mycoplasme
Mycoplasmele sunt bacterii minuscule care pot provoca o serie de boli ale tractului urogenital si al...
Citeste
Bolile degenerative ale umerilor
O durere ascuțită în centura scapulară provocată de o anumită mișcare sau neputința spontană de a ri...
Citeste
Hernia inghinală
Cum putem recunoaște o hernie inghinală? O umflătură în zona inghinală, însoțită de o durere ușoară,...
Citeste
Toxoplasmoza în timpul sarcinii
Ce este toxoplasmoza în sarcină? Toxoplasma Gondii este un parazit minuscul care se regăsește în cel...
Citeste
Alege farmacia
Comandă