Depasirea problemelor sistemului circulator in anotimul primaverii

Depasirea problemelor sistemului circulator in anotimul primaverii

Astenia de pimavara este deseori cauzata de probleme ale sistemului circulator. Iarna ne-a transformat in sedentari iar creierul nostru ar avea nevoie de o portie sanatoasa de oxigen.

Va recomandam sa va resetati sistemul circulator prin mai multa miscare in aer liber, inainte de a simti cum astenia de primavara pune stapanire pe Dvs. Miscarea in aer liber va alimenta organismul cu mai mult oxigen, va stimula glandele adrenale sa produca mai multi hormoni, va intari inima si sistemul circulator si va ajuta sistemul imunitar. Exercitile simple de gimnastica, intinderile si plimbarile in ritm alert vor trezi la viata sistemul circulator.

Exercitiile fizice in aer liber pun in miscare circulatia sangelui, ajutand astfel si starea de bine a pielii, cel mai mare organ al omului. Pielea este dotata cu mii si mii de senzori care ne ajuta sa constientizam mediul in care ne aflam. Atunci cand pielea este bine irigata cu sange, nu doar ca aspectul se imbunatateste, dar creierul devine mai activ, mai atent. Masajele si dusurile alternative pot stimula circulatia sangelui, evitand o scadere prea puternica a tensiunii. Trecerea de la cald la rece, combinata cu efectul jetului de apa ajuta la antrenarea vaselor de sange. Contractiile peretilor vaselor de sange sprijina functia valvelor venoase si mentin circulatia sangelui.

Consultul medical  ...

Celor care nu reusesc sub nici o forma sa depaseasca astenia de primavara, li se recomanda solicitarea de sprijin medical. Fie ca va confruntati cu o perioada de lipsa de motivatie, de iritare, de oboseala, problemele ar putea fi mai profunde. Astenia s-ar putea datora unei anemii, unei afectiuni cronice de care nu sunteti constienti, unei depresii sau unui sindrom de extenuare.

Produse
Articole similare
Hipertensiunea arterială și canicula
Dr. Mariana OLINGHERUMedic specialist Medicină de familieCompetență în Apifitoterapie, Acupunctură ș...
Citeste
Tensiune scăzută (hipotensiune)
Hipotensiunea, tensiunea arterială scăzută nu reprezintă o afecțiune în sine. O vorbă populară spune...
Citeste
ABC-ul pentru o inima sanatoasa
Numarul studiilor care demonstreaza efectul benefic asupra inimii pe care il are scaderea in greutat...
Citeste
Tahicardia
Tahicardia reprezintă un ritm crescut al bătăilor inimii. În mod normal, inima ar trebui să înregist...
Citeste
Ce sunt anticoagulantele?
Anticoagulantele sunt substanțe active care inhibă coagularea sângelui. În categoria anticoagulantel...
Citeste
Problema hipertensiunii in continua crestere – un miliard de oameni afectati la nivel mondial
Studiu: cresterea afecteaza in special tarile sarace Potrivit studiilor recente, hipertensiunea est...
Citeste
Alege farmacia
Comandă