Degeraturi

Degeraturi

In sezonul rece, atunci cand temperaturile scazute se mentin vreme indelungata, pielea degetelor de la maini si de la picioare poate sa sufere. Daca sunt ignorate senzatiile de furnicaturi din zona nasului, a degetelor de la maini sau de la picioare, urmarile pot fi dureroase: degeraturile. Temperaturile scazute pot provoca pe langa degeraturi si hipotermii. Va oferim cateva sfaturi pentru tratarea degeraturilor.

Degeraturile sunt posibile si in afara perioadelor geroase

Degeraturile sunt leziuni locale ale pielii provocate de expunerea la temperaturi scazute. Aceste leziuni se caracterizeaza prin mancarime, sunt deseori foarte dureroase, in special cand se face trecerea de la rece la cald. Pielea afectata are mai intai o culoare rosiatica-albastruie, iar apoi urmeaza inflamatiile. Degeraturile pot fi tratate prin aplicarea de creme anti-reumatice, insa cea mai buna masura impotriva degeraturilor este imbracamintea adecvata.

Gradele degeraturilor

In cazul degeraturilor, la fel ca si in cazul arsurilor, gravitatea leziunilor este clasificata in diferite grade. Degeraturile de gradul I sunt cele minore. Pielea afectata are o nuanta albastruie, insa odata incalzita portiunea, culoarea revine la cea normala.

In cazul degeraturilor de gradul II, culoarea pielii afectate are o nuanta de rosu intens, chiar violet, iar leziunile pot avea urmari permanente. In cazul acestora, se recomanda apelarea de urgenta la un medic.

Tratarea degeraturilor

Incalziti zonele afectate –de obicei obrajii, nasul, degetele de la maini si de la picioare – acoperindu-le cu imbracaminte calduroasa. Incercati sa mentineti o temperatura ambientala de 25-30 grade Celsius. Pentru "dezghetare" se recomanda o baie calda, a carei temperatura trebuie sa fie doar calaie la inceput. Temperatura trebuie apoi crescuta treptat pentru a nu provoca leziuni suplimentare la nivelul tesuturilor.

Hipotermia

Degeraturile nu implica o hipotermia. Aceasta din urma reprezinta o stare care poate pune viata in pericol si o problema cu care se confrunta, in timpul iernii, persoanele fara adapost. Hipotermia consta in scaderea temperaturii corpului la o temperatura mai mica de 35 grade Celsius si care afecteaza intregul organism, in timp ce degeraturile constau in actiunea locala a temperaturilor scazute.

Degeraturi in timpul verii

Degeraturile din timpul verii sunt posibile, in cazul aplicarii de cuburi de gheata direct pe piele in cazul unei accidentari, spre exemplu. Inveliti intotdeauna cuburile de gheata intr-un prosop inainte de a le aplica pe piele. De asemenea, nu pulverizati sprayurile de gheata de la o distanta prea mica.

Produse
Articole similare
Glanda tiroidă și cum te poți feri de afecțiunile acesteia
Glanda tiroidă poate prezenta afecțiuni mai rare, precum inflamațiile. În spatele termenului „t...
Citeste
Inamicul neiertator al memoriei, boala Alzheimer
Incepe cu cheile de la usa pe care nu le mai gasim si care apar mai tarziu in locuri neobisnuite. Ap...
Citeste
Infectiile cu Mycoplasme
Mycoplasmele sunt bacterii minuscule care pot provoca o serie de boli ale tractului urogenital si al...
Citeste
Bolile degenerative ale umerilor
O durere ascuțită în centura scapulară provocată de o anumită mișcare sau neputința spontană d...
Citeste
Hernia inghinală
Cum putem recunoaște o hernie inghinală? O umflătură în zona inghinală, însoțită de o durere ușoară,...
Citeste
Toxoplasmoza în timpul sarcinii
Ce este toxoplasmoza în sarcină? Toxoplasma Gondii este un parazit minuscul care se regăsește în cel...
Citeste
Comandă