https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afecțiuni Afecțiuni

Astenia de primavara – Cum o putem combate?

22 Mar. 2016
Astenia de primavara – Cum o putem combate?

Schimbarile de vreme si a orelor de lumina naturala sunt deseori insotite de astenii de primavara. Organismul trebuie sa deprinda mai intai depasirea necesarului de somn cu care s-a acomodat in sezonul rece, inainte de a se putea bucura de culorile vii si de aerul curat. Cea mai buna metoda este expunerea la soare, sau macar la lumina naturala. Se recomanda ca in aceasta perioada de trecere sa incercati sa adaptati ritmul zilnic conditiilor de lumina. Asadar, trebuie sa mergeti mai repede la culcare si sa va treziti cat mai devreme pentru a fi expusi luminii naturale cat mai multe ore.

Vitaminele – cea mai buna cura impotriva asteniei de primavara

Vremea vanatorilor si a culegatorilor a trecut demut, insa strategiile de supravietuire ale inaintasilor nostri se regasesc inca in genele noastre. in sezonul rece, majoritatea ne hranim  cu diete mai grase, mai sarace in vitamine, fapt care nu ramane fara urmari la inceputul primaverii. Stocurile de vitamine sunt epuizate, fapt care nu doar ca ne lasa mai expusi infectiilor, dar ne si ingreuneaza adaptarea la schimbarile de sezon.

Tot ce puteti face este sa introduceti in alimentatie cat mai multe fructe si legume proaspete. Vitaminele sunt disponibile si iarna in frunzele de spanac, de salata, in morcovi, in praz, in ceapa verde. in plus, puteti apela la proviziile din sud, pline de vitamine: ananas, fructe citrice, kiwi care pot asigura necesarul de vitamine, fibre naturale si enzime organismului.

in plus, culorile vii ale fructelor si legumelor stimuleaza creierul. Acest principiu se aplica si in afara bucatariei. Este timpul sa puneti de-o parte imbracamintea gri de iarna si sa faceti loc hainelor viu colorate.

Comunități