Desert cu mere si fructe uscate

Desert cu mere si fructe uscate
Ingrediente pentru topping:

  • 60 gr. nuci sau nuci pecan
  • 30 gr. curmale fără sâmburi tocat 


Ingrediente pentru compoziția de mere: 

  • 4 mere mijlocii, curățate de miez şi tăiate cubulețe 
  • 1 lingură zeamă de lămâie 


Ingrediente pentru legarea compoziției:

  • 2 mere mijlocii, curățate de miez și tăiate cubulețe 
  • 80 g curmale mărunțite
  • 100 g stafide
  • 2 linguri suc de lămâie
  • ¼ linguriță scorțișoară 
  • ¼ linguriţă nucşoară 

 
Mod de preparare:

Puneți  nucile şi curmalele într-un blender sau un robot de bucătărie și tocați. Nu insistați prea mult. Amestecul nu trebuie să fie fin. Transferați într-un castron şi puneți deoparte. (Păstraţi blenderul la îndemână pentru pasul 3.)
Amestecați merele tăiate cubulețe și sucul de lămâie împreună într-un bol mediu. Puneți deoparte.
Puneți toate ingredientele (mere, curmale, stafide, suc de lămâie, scorţişoară şi nucşoară) în blender şi procesați. În funcție de tipul de ingrediente folosite s-ar putea să mai adăugați puțină apă pentru a avea consistența necesară.
Amestecați umplutura de mere cu acest sos și serviți în boluri sau cupe, presărate cu topingul de nuci și curmale.