Răceală și gripă. Afecțiuni respiratorii Răceală și gripă. Afecțiuni respiratorii

Tratament alternativ în astm

26 Feb. 2021
Tratament alternativ în astm

Ce este astmul bronşic?

Este o afecțiune pulmonarӑ frecventă, atât la tineri cât şi la persoane adulte şi în vârstă, fiind ușor de diagnosticat de către medic. Un tratament specific acestei afecțiuni constă în utilizarea de substanțe pe bază de corticosteroizi, cu rol bronhodilatator, inhalatoriu sau oral, alături de antihistaminice, în cazul astmului alergic.

Acest tratament medicamentos ameliorează inflamația bronhică, permițând persoanelor afectate să respire normal, însă scopul şi rezultatul lor sunt limitate. Terapiile alternative au rolul de a controla factorii de risc în apariția bolii ori a crizelor de astm, permițând o ameliorare de ansamblu a condiției medicale.

Un regim alimentar sănătos

Adoptarea unui regim alimentar bazat pe fructe şi legume proaspete furnizează organismului vitamine şi antioxidanți ce susțin funcționarea normală a aparatului respirator, iar fitonutrienţii cu rol antiinflamator ajută la scăderea inflamațiilor tractului respirator. Studiile au arătat că nivelurile scăzute din vitaminele A, C, D şi E sunt deseori asociate cu cazuri severe de astm bronșic.

Acizii esențiali Omega 3, care se regăsesc în uleiul de pește, de in, de cânepă şi în nuci, are proprietăți antiinflamatoare, fiind benefic şi în cazul astmaticilor. Cei care nu sunt alergici la pește, nuci şi semințe pot introduce cantități mai mari din aceste alimente în dietă. În caz contrar, sunt recomandate suplimentele de Omega 3.

Echilibrul florei intestinale

Flora intestinală este învelișul viu, protector, al tractului intestinal, responsabil pentru menținerea sănătății întregului organism şi parte din sistemul imunitar. Inflamația cronică, ce afectează căile respiratorii, se reflectă şi la nivelul microbiomului intestinal, al cărui echilibru trebuie menținut fie cu ajutorul probioticelor, regăsite în iaurt, kefir şi alimente fermentate, fie cu ajutorul prebioticelor, alimente bogate în fibre ce hrănesc flora intestinală: cereale integrale, banane, ceapă, usturoi. În cazul unor intoleranțe alimentare, pot fi utilizate suplimente alimentare.

Tratarea fondului depresiv

S-a observat o asociere între crizele sau cazurile severe de astm şi existența unui fond depresiv, în primul rând în cazul tinerilor şi adolescenților. Aceste situații pot fi echilibrate prin sesiuni de terapie şi mișcare, alături de suplimentarea surselor de Omega 3, împreună vizând restabilirea secreției normale a neurotransmițătorilor. Mișcarea prin sport are un rol esențial în eliberarea de endorfine, hormoni ai fericirii, contribuind, astfel, la prevenirea apariției depresiei şi a stărilor de frică, dar şi la îmbunătățirea funcțiilor respiratorii şi cardiace.

Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1781 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități