Alege farmacia

De ce plantele sunt minunate în combaterea tusei? (P)

De ce plantele sunt minunate în combaterea tusei? (P)

Tusea poate fi stăpânită eficient cu ajutorul plantelor, iar Calmotusin este realizat dintr-un regal de plante medicinale și uleiuri esentiale cu rol emolient, antitusiv, expectorant și antiinflamator. Plantele din compoziția Calmotusin sunt alese cu grijă și dozate precis pentru a crea un amestec unic, care are puterea de a liniști și ameliora tusea, fie ea umedă sau uscată. 

Patlagina 
Planta este bine-cunoscută printre iubitorii plantelor medicinale pentru efectele sale excelente în ameliorarea tusei și a simptomelor răcelii. Mucilagiile și substanțele din componența sa o recomandă pentru ameliorarea simptomelor de răceala și a inflamației tractului respirator și a mucoaselor orale și faringiene. Mucilagiile din patlagina sunt cele responsabile pentru efectele emoliente și de aceea patlagina este indicată în special în ameliorarea tusei uscate asociate infecțiilor de tract respirator superior. Dar nu vă lăsați înșelați! Patlagina nu ameliorează numai tusea uscată, ci și pe cea umedă, deoarece are substanțe care îi conferă un puternic efect expectorant. 

Isop 
Isopul este una dintre plantele apreciate pentru efectele sale expectorante și relaxante. Da, ați citit bine, isopul are puterea de a stimula expectorația, dar și de a liniști tusea! Lumea minunată a plantelor ne demonstrează încă o dată superioritatea și arată cum plantele ajută la eliminarea secrețiilor, fără a suprasolicita plămânii și tractul respirator. Dar isopul mai are câteva atu-uri interesante: este foarte eficient la începutul unei boli atunci când răspunsul organismului la febra este inadecvat. Ajută la creșterea transpirației și la hidratarea țesuturilor pulmonare și stimularea sistemului urinar. Este diaforetic, datorită atributelor sale aromatice asemănătoare cu ale mentei și este deseori folosit în răceli, tuse sau astm bronșic în care plămânii au devenit umezi și congestionați.

Nalba-mare 
În engleză, nalba-mare se numește Marshmallow, la fel ca bezelele. Deși ar părea că nu exista nicio legatură între acestea două, ei bine, trebuie să știți că rădăcina de nalbă mare era folosită în Egipt pentru prepararea unui desert asemănător cu bezelele! Rădăcina se fierbea într-un decoct până devenea o soluție groasă la care se adăuga miere pentru a face un sirop și albușe bătute pentru un desert delicios! Dar revenind la minunata nalbă trebuie să îi apreciem și calitățile terapeutice, excelente în revitalizarea țesuturilor și calmarea inflamației. Nalba acționează prin efectele sale în dublu sens în cazul tusei și răcelilor. Calmând inflamația și ajutând la refacerea țesuturilor, contribuie la ușurarea respirației în cazul congestiilor pulmonare și de tract respirator. În același timp, refacerea mucoaselor și combaterea inflamației are legătură directă cu stimularea imunității și eliminarea agenților patogeni din organism. Este indicată mai ales în cazul tusei uscate, iritative în care pasajele uscate sunt inflamate și creează un cerc vicios pentru tuse. 

Ciuboțica-cucului 
Galbena cioboțică a cucului este folosită din negura vremurilor pentru tusea asociată infecțiilor respiratorii. Și asta pentru că are toată gama de efecte benefice pentru ameliorarea și calmarea tusei: este emolientă, expectorantă și fluidifiantă a secrețiilor bronșice, cicatrizantă, hemostatică, antiseptică, sudorifică, sedativă și calmantă! 

Scai-vânăt 
Este o plantă medicinală cunoscută încă din antichitate, folosită pe scară largă în medicina tradițională. Ori de cate ori se instala o răceală însoțită de tuse puternică, remediul tradițional era o ceașcă de scai vânăt. Scaiul-vânăt, așa umil cum pare, are valoroase efecte antiinflamatoare și antiseptice. Planta conține cantități semnificative de saponina triterpenica, flavonoide (kaempferol și quercetin), acizi polifenol carboxilici, tanini, carbohidrați, acizi organici și uleiuri esențiale și este deseori folosită în suplimente și medicamente care tratează eficient tusea, infecțiile tractului respirator superior și pertussis-ul. 

Ghimbir 
Ghimbirul, folosit de obicei pentru stimularea digestiei, este adeseori folosit și pentru calmarea durerilor gâtului și ameliorarea tusei. Printre substanțele nutritive din ghimbir se numără uleiurile esențiale, antioxidanții și oleorezina. Oleorezina este cea cunoscută pentru calitățile sale antitusive, ceea ce înseamnă că poate ameliora și suprima tusea. Compuții aromatici găsiți în ghimbir sunt fenilalchilcetonele, cunoscute sub numele de gingerols, shogaols și zingerone, iar aceștia potențează puterea ghimbirului de a calma tusea. 

Lemn-dulce 
Lemnul-dulce este cu o multitudine de efecte benefice asupra sănătății, fiind una dintre cele mai versatile plante medicinale. Este bună pentru tulburări ale sistemului digestiv, inclusiv ulcere stomacale și gastrita cronică. Mai este utilizată împotriva osteoartritei, tulburărilor hepatice, malariei, tuberculozei sau sindromului de oboseală cronică. De asemenea, este folosită pentru dureri în gât, bronșită, tuse și infecții cauzate de bacterii sau virusuri. Lemnul-dulce conține mai mult de 20 de triterpenoide și aproape 300 de flavonoide, multe dintre ele cu activități antivirale și antimicrobiene. Și fără îndoială că tusea este unul dintre domeniile în care lemnul-dulce excelează! Într-un studiu comparativ realizat pe Adhatoda vasica, Withania somnifera (Ashwaganda) si Glycyrrhiza glabra (lemn-dulce), toate plante cu efecte antioxidante, antiinflamatorii, imunomodulatoare și antispasmodice (toate acționând ca supresoare ale tusei), lemnul-dulce a avut cel mai puternic efect antitusiv!

Fiecare dintre plantele de mai sus are efecte excelente în lupta cu tusea. Iar ca efectele lor să fie optime, s-au adaugat în rețeta Dacia Plant și o serie de uleiuri esențiale cu rol de ușurare a respirației și de potențare a efectelor plantelor medicinale. Astfel, toate plantele medicinale și uleiurile esențiale, dozate atent într-o rețetă originală Dacia Plant au dat naștere uneia dintre cele mai puternice soluții naturale de combatere a tusei: Calmotusin!

Produse
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2450 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2328
lei
Economisești
-122
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2150 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1828
lei
Economisești
-322
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3700 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
3145
lei
Economisești
-555
lei
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 1900 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1710
lei
Economisești
-190
lei
Articole similare
Tot ceea ce trebuie să știi despre gripă
Ce este gripa?Gripa este o afecțiune acută a căilor respiratorii, manifestată prin tuse și dure...
Citeste
De ce raceala nu e totuna cu gripa
În fiecare sezon rece ne întâlnim la tot pasul cu guturaiul, tusea și răgușeala. Se vorbește de răce...
Citeste
Raceala sau gripa?
An de an ne confruntam cu aceleasi probleme in sezonul rece: coriza, tuse, febra. Vorbim despre race...
Citeste
Dureri de gât – câteva sfaturi pentru ameliorarea lor
De îndată ce vine toamna și scad temperaturile, începem să resimțim iritații în gât, dureri la înghi...
Citeste
Sfaturi impotriva racelii
Simtim ca ne explodeaza capul, nasul ne curge, gatul este iritat. Cine nu cunoaste simptomele raceli...
Citeste
Racit la locul de munca
In medie, un angajat din doi sufera in sezonul rece de o infectie gripala. Contactul cu persoana rac...
Citeste
Comandă