https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Mama si copilul Mama si copilul

Vergeturile din timpul sarcinii

11 Jan. 2018
Vergeturile din timpul sarcinii

Pe cât sunt de disprețuite vergeturile, pe atât sunt de greu de evitat. Din fericire există câteva trucuri care stimulează reducerea în intensitate a vergeturilor după naștere. În timp ce tenul trece printr-o perioadă de împrospătare în timpul sarcinii, pielea mai puțin expusă are de suferit. Între a patra și a șasea lună de sarcină, vergeturile încep să apară pe fese, sâni, șolduri.

Una din două gravide este afectată de vergeturi

Una din două gravide este afectată de această carență a țesutului conjunctiv, care de regulă se manifestă chiar înainte de sarcină, spre exemplu în timpul dietelor care presupun fluctuații mari de greutate. Cele mai afectate zone sunt șoldurile, brațele, sânii și abdomenul. Chiar dacă în sarcină, femeile afectate de vergeturi nu sunt mulțumite de aspectul vergeturilor, ele sunt urmarea unui adaptări practice a organismului.

Cauzele vergeturilor

În timpul sarcinii, țesutul conjunctiv este puternic solicitat prin luarea în greutate și creșterea circumferinței abdomenului. Astfel că, țesutul se dilată automat, însă fibrele care conțin colagen și care se află în țesutul conjunctiv și slab nu pot face față procesului. În zonele puternic solicitate, țesuturile respective se rup și apar vergeturi închise la culoare, care după naștere se deschid la culoare. În urmă rămân cicatrici variate în gradul de pronunțare.

Masaj regulat împotriva vergeturilor

Pentru evitarea apariției vergeturilor, puteți începe prin masarea regulată la începutul sarcinii a sânilor, a feselor și a șoldurilor. Prin mișcări circulare puternice puteți stimula circulația sângelui în țesuturile respective, sporind astfel elasticitatea lor.

Pentru masajul prin ciupire, prindeți mici bucăți de piele între degetul mare și degetul arătător, le ridicați ușor și apoi le dați drumul. Repetați mișcările timp de cinci minute zilnic. Ar putea deveni o rutină înainte de culcare. Multe femei s-au convins de eficiența lui.

Cu toate acestea, în cazul unora, vergeturile apar în ciuda masajului de stimulare a elasticității țesutului conjunctiv. Începând cu luna a noua de sarcină se recomandă un masaj foarte fin în zona abdominală, deoarece mișcările prea puternice ar putea induce travaliul.

Dușurile alternative sunt și ele bune pentru stimularea circulației și a metabolismului pielii. În plus, în timpul dușului pot fi realizate masaje circulare asupra regiunilor solicitate. Încheiați dușurile alternative cu un jet de apă mai rece.

Sprijin suplimentar

Pentru întărirea țesutului conjunctiv, farmaciile oferă uleiuri speciale pentru masaj. Cele mai multe conțin acizi grași nesaturați cum ar fi uleiul de migdale, uleiul de jojoba, de germeni de grâu și chiar ulei de floarea soarelui. Pe lângă substanțele vegetale, multe dintre aceste produse conțin și siliciu sau hidroxiprolină.

Există și produse pentru simțul olfactiv mai sensibil din timpul sarcinii, care au în componență flori de portocal și de trandafir. De reținut: uleiurile nu trebuie folosite timp de o săptămână înaintea ecografiei abdominale din timpul sarcinii, altfel calitatea imaginii ar putea fi afectată.

Pentru sâni, că sprijin suplimentar puteți opta pentru un sutien cu poziție mai fixă. În plus, printr-o alimentație echilibrată, consecințele întinderii țesuturilor pot fi reduse simțitor. Astfel, rețineți că trebuie să consumați multă vitamina C, vitamina E și proteine care asigură elasticitatea, regenerarea pielii și a fluxului sanguin.

Comunități