https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Mama și copilul Mama și copilul

Medicii pediatri atrag atenția asupra riscului de accidentare cu jocul Fidget Spinner

04 Dec. 2017
Medicii pediatri atrag atenția asupra riscului de accidentare cu jocul Fidget Spinner

Medicii pediatrii au transmis o avertizare cu privire la pericolul de accidentare pe care îl presupune jucăria Fidget Spinner. "Piesele mici ale jucăriei Fidget Spinner, în anumite cazuri chiar baterii, pot fi înghițite din neatenție", a declarat recent dr. pediatru Hermann Josef Kahl. În SUA s-au înregistrat cazuri de asfixiere cu aceste jucării, în rândul tinerilor de până la 14 ani.

Astfel, se recomandă evitarea introducerii acestei jucării în gură și manevrarea ei la o distanță mică în apropierea feței, a declarat Kahl. "Fidget Spinner nu ar trebui lăsate la îndemâna copiilor cu vârsta mai mică de trei ani. "În cazul ingerării unei piese mici sau chiar a unei baterii, trebuie intervenit de urgență.

Această jucărie s-a bucurat de multă popularitate în rândul copiilor, în special în lunile de vară. În prezent însă, popularitatea ei a început să scadă. Nu există dovezi științifice cu privire la beneficiile acestei jucării, cum ar fi creșterea capacității de concentrare sau reducerea stărilor de tensiune. În unele scoli s-a interzis chiar folosirea lor deoarece s-a constatat că abat atenția de la orele de curs.

Comunități