https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Mama si copilul Mama si copilul

Copiii supraponderali prezinta indicii de boli cardiace

10 Dec. 2015
Copiii supraponderali prezinta indicii de boli cardiace

Risc sporit incepand chiar de la varsta de opt ani 

Copiii supraponderali pot sa prezinte simptome de boli cardiace inca din scoala primara. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat in cadrul Congresului de cardiologie organizat in Orlando, statul Florida, SUA.

Cercetatorii au comparat 20 de copii si adolescenti supraponderali cu 20 de copii si adolescenti cu greutate normala. Rezultatele au indicat un risc de 40% mai mare in randul celor supraponderali in ceea ce priveste dezvoltare unei boli cardio-vasculare.

 

Potrivit opiniei medicale, motivul este muschiul ingrosat al inimii, care afecteaza capacitate de pompare a sangelui. Unii dintre copiii supraponderali sufereau si de astm, hipertensiune si depresii. Desi subiectii cercetati nu prezentau inca simptomele unei boli cardiace, examenele RMN desfasurate au indicat daune la nivelul cordului. Cercetatorii au atras atentia asupra afectiunilor grave ce s-ar putea dezvolta la maturitate si asupra scaderii sperantei de viata in aceste conditii.

 

Rezultatul potrivit caruia, copiii supraponderali prezinta modificari la nivelul cordului incepand de la varsta de opt ani este considerat alarmant de catre coordonatoarea studiului, Linyuan Jing. Se spera ca daunele sa nu fie ireversibile, fara insa a exista certitudini. Aceste pericole ar trebuie sa le dea de gandit parintilor si sa ii determine sa adopte un stil de viata sanatos. In SUA, o treime a populatiei cu varsta intre 2-19 ani este supraponderala. 

Comunități