Alege farmacia

Cezariana la cerere

Cezariana la cerere

Nasterea: o procedura naturala 

Cezariana la cerere, fara a reprezenta o necesitate medicala face obiectul multor critici din partea adeptilor nasterilor naturale. Printre riscurile pe care le implica o nastere prin cezariana se numara pericolul dezvoltarii unei tromboze.

Dezavantajele nasterii prin cezariana 

Printre dezavantaje se numara recuperarea mai grea a mamei dupa cezariana, fapt care o impiedica sa aiba grija de nou-nascut, asa cum ar putea dupa o nastere naturala. In plus, sederea in maternitate este mai lunga in cazul cezarienei. 

Copiii nascuti prin cezariana prezinta mai frecvent probleme de adaptare a respiratiei si au deseori nevoie de monitorizare medicala dupa nastere. In plus, exista pericolul accidentarii copilului prin sectionarea realizata pentru cezariana.

Nasterea, o procedura naturala 

Exista in prezent un nou trend - al nasterilor prin cezariana. Dezavantajele vor fi suportate de femeile neasigurate si de sistemul de sanatate, care preia costurile nasterilor prin cezariana care sunt duble fata de nasterea naturala. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, moasele sunt expertele necesare in perioada de sarcina, nastere si lauziei.

Noul trend impune o tehnologizare tot mai mare a procedurii de nasterii. Moasele independente din mai multe state critica faptul ca, femeilor care se bazeaza exclusiv pe asistenta moaselor in timpul sarcinii si care doresc sa nasca acasa sau in maternitate, le este sugerat de ginecologi ca se pun in pericol atat pe ele cat si pe nou-nascuti.

Problema costurilor nu poate fi ignorata. Odata cu recunoasterea nasterii prin cezariana la cerere, dorinta femeii de a naste prin cezariana este suficienta pentru ca asigurarea medicala de stat sa suporte costurile aferente, cel putin dublul sumei unei nasteri naturale. 

Produse
Articole similare
Dermatita de scutec, prevenire și tratare
Majoritatea părinților cunosc situația: fundul moale de bebeluș este roșu și iritat, scutecul îl jen...
Citeste
Sfaturi pentru femeile gravide
Sarcina nu trebuie sa fie o perioada total lipsita de restrictii. Multe femei se simt foarte bine to...
Citeste
Depresia post-partum
Pentru majoritatea celor afectate, reactia este de cele mai multe ori de neinteles. In locul fericir...
Citeste
Check list in perioada de sarcina
Prin inceperea perioadei sarcinii, incepe un nou capitol al vietii, plin de neprevazut. Pe langa buc...
Citeste
Sport pentru copii
Copiilor le place miscarea in mod natural. Le place sa sara, sa alerge, sa se catare – sportul...
Citeste
Nașterea prin cezariană – Avantaje și dezavantaje
Naștere naturală vs naștere prin cezarianăSusținătorii nașterii naturale sunt de părere că prin ceza...
Citeste
Comandă