Mazarea, aliment sanatos

Mazarea, aliment sanatos

Trebuie sa-i multumim regelui francezi Ludovic al XIV-lea pentru forma in care consumam in prezent mazarea, in cea mai frumoasa forma a ei: verde intens. Acesta le cerea bucatarilor sa pregateasca mazarea inca necoapta, imediat dupa recoltare, asa cum servise in bucataria Italiei. Sute de ani, mazarea a obisnuit sa fie consumata doar uscata, pregatita sub forma unei paste, insa odata cu Ludovic al XIV-lea, aceasta planta leguminoasa a inceput sa se bucure de recunoasterea pe care o merita. 

Pregatirea corecta a mazarii 

Datorita gustului dulce, mazarea este o leguma populara in bucatarie, fiind ideala pentru supe, salata sau piureuri, fiind deseori prima leguma pe care cei mici accepta sa o manance, fara sa faca nazuri.

Recunoastem insa ca pentru scoaterea boabelor din pastaie este nevoie de ceva rabdare, insa odata ce trecem de aceasta etapa, gatirea mazarii este foarte rapida. Fierbeti mazarea in apa cu sare, doar timp de cateva minute, adaugati putin unt, dupa gust. Pentru ca boabele de mazare sa isi pastreze culoarea vibranta in salate, le puteti fierbe in apa cu sare timp de 2- 3 minute, urmand sa le scufundati apoi intr-un vas cu apa rece si gheata.

Mazarea este sanatoasa

Mazarea este bogata in fibre vegetale benefice digestiei. Contine insa si minerale precum potasiu si fier. In plus, mazarea contine o cantitate semnificativa de proteine vegetale. O portie de mazare de 200 gr are aceeasi cantitate de proteine ca si un snitel mic. Proteinele provenite din leguminoase sunt mai bine asimilate de organism daca sunt consumate in combinatii cu alte proteine, precum cele din cereale, porumb sau oua.

Mazarea contine si o cantitate mare de vitamina C. Consumand o portie de mazare, puteti acoperi jumatate din necesarul zilnic de vitamina C pentru un adult. Evitati insa sa le gatiti in exces, prin caldura o buna parte din vitamine este distrusa.

Depozitarea corecta este importanta 

Metoda optima este de a o cumpara si a o pregati in aceeasi zi. Insa daca nu puteti gati mazarea in aceeasi si, acoperiti pastaile cu  un prosop umed sau pastrati-o intr-o punga speciala care pastreaza prospetimea. Prin depozitarea in frigider, mazarea isi mentine prospetimea inca doua zile. Cei care doresc sa o pastreze pe o perioada mai lunga, pot opta pentru inghetarea acesteia. Fierbeti scurt boabele de mazare, treceti-le apoi printr-o baie rece, turnati intr-o punga alimentara speciala si pastrati la congelator pana la 12 luni.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bomba de vitamine sanatoase
Fie ca este vorba de pepenele galben, de cel rosu, de pepenele cantalup sau galia, oferta din magazi...
Citeste