Alege farmacia

Vitamine necesare pentru cresterea parului

Vitamine necesare pentru cresterea parului Secretul unui păr sănătos și frumos constă în grija acordată rădăcinei şi scalpului, deoarece aici se produce hrănirea și protejarea firului de păr. Factori din sfera dumneavoastră de control, ce pot influența negativ sănătatea părului sunt: o alimentație necorespunzătoare, diete severe, alcoolul, tutunul, oxigenarea sau colorarea, dar și stresul, anxietatea sau insomnia. Există și factori asupra cărora controlul personal este mai redus ori absent, precum procesul de îmbătrânire, factori genetici, nașterea, probleme ale glandei tiroide sau alopecia.

Iată câțiva nutrienți esenţiali pentru sănătatea părului și alimentele din care îi puteți procura în mod natural:

Zincul. Ajută la menținerea echilibrului hormonal, la sintetizarea nutrienţilor şi vitaminelor, menţine structura cutanatӑ şi previne subțierea firului de păr. Printre sursele naturale de zinc se numără ouăle, semințele de dovleac, de susan, alunele, soia, precum și carnea de pui și ciocolata neagră.

Fierul. Atunci când acesta se află în deficit, se poate accentua căderea părului, motiv pentru care se recomandă o alimentație în care să includeți ficatul, stridiile, semințele de susan și dovleac, stafidele, nucile și legumele verzi, precum broccoli, spanac sau sparanghel.

Cuprul. Menţine culoarea şi structura pӑrului, prevenind albirea şi degradarea sa. Îl puteți obține prin includerea în alimentație a fructelor de mare, legumelor cu frunze verzi, nucilor, semințelor și ciupercilor.

Vitaminele B, C și E. Complexul de vitamine B (în special B5, B6, B7, B12) contribuie la aspectul plăcut al părului, prevenind albirea prematură și căderea acestuia. Se află în ouă, carne, pește, banane, nuci, semințe și cereale integrale. Vitamina C are efect antioxidant și facilitează absorbția fierului, iar vitamina E, cunoscută pentru puterea antioxidantă, poate fi găsită în semințele de floarea soarelui, sparanghel și uleiurile vegetale presate la rece.

Vitamina D. Aportul de vitamina D, cunoscut pentru beneficiile asupra sistemului muscular, nervos și imunitar, susţine și creșterea părului. Includeți în alimentație pește gras, ficat de vită, brânză și ciuperci.

L-lizina. Aceasta este un aminoacid esențial, cu rol în formarea colagenului în organism și responsabil cu creșterea, forma și volumul părului. Acesta poate fi procurat prin consumul de ouă, carne, fasole, nuci sau spirulină.

În caz de predispoziții genetice sau boli sistemice care afectează sănătatea firului de păr, este cu atât mai recomandabil să mențineți o alimentație variată și adecvată pentru a echilibra aceste tendințe și a vă oferi elementele de care părul are atâta nevoie.
Produse
Articole similare
Cum sa te feresti de astenia de primavara.
Pe cat de multa viata inseamna peisajul de primavara, pe atat de putina energie iti poate aduce aces...
Citeste
CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE FOSFOR
Fosforul în alimentațieFosforul reprezintă un element mineral important, care este asimilat prin ali...
Citeste
Află totul despre magneziu
Ce este magneziul?Magneziul îndeplinește nenumărate funcții în corpul uman. Influențează transm...
Citeste
Mineralele esentiale, necesare organismului
Mineralele sunt microelemente esentiale vietii, care provin din natura si sunt asimilate prin alimen...
Citeste
Ține astenia de primăvară la distanță
Ce este astenia de primăvară?Bucuria venirii primăverii este adesea umbrită de apariția unei stări d...
Citeste
Zincul, un microelement esential
Zincul este vital pentru sanatatea noastra. Acestui microelement ii revin nenumarate roluri in react...
Citeste
Comandă