Alege farmacia

La ce să te aştepți în vacanţă – pregăteşte din timp trusa de urgenţă

La ce să te aştepți în vacanţă – pregăteşte din timp trusa de urgenţă

Vacanța este pentru relaxare, stare de bine, bucuria de a vedea locuri frumoase şi de a avea zile libere, oriunde şi cu oricine le petrecem. Indiferent de variabilele vacanţei, trusa de urgenţă nu trebuie să ne lipsească din bagaj, pentru că ea ne poate salva de stres şi griji.

Planificarea vacanţei

În funcţie de destinaţie, mai ales dacă aceasta este una tropicală, poate fi necesară administrarea anumitor vaccinuri sau medicamente, preventiv. Aşadar, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Tratamentele pentru boli cronice nu se vor întrerupe. Informaţi medicul şi solicitați reţeta pentru perioada vacanţei. În funcţie de diferenţele de fus orar, este posibil să fie necesară adaptarea orarului de administrare a tratamentului. 

La ce să te aștepți în vacanţă: probleme și soluții

Arsuri şi protecţie solară - soluţia de protecţie solară cu SPF 30, minim, vă protejează de arsurile solare. Aplicaţi la fiecare 2 ore o cantitate suficientă pentru a acoperi toate zonele de piele expuse. Ochelarii de soare şi pălăria sau şapca sunt, de asemenea, importante. Un spray sau gel pentru arsuri diverse este util pentru arsuri minore sau solare. 

Răni, zgârieturi şi muşcături de insecte – mănuşi de unică utilizare, gel sau şerveţele igienizante pentru mâini, dezinfectant şi antibiotic local, comprese sterile şi plasturi de diferite dimensiuni, o forfecuţă şi o pensetă pentru extragerea căpuşelor. Atenţie, căpuşele se vor extrage de la baza pielii, cu atenţie pentru a nu rămâne părţi ale corpului înfipte în piele. Spray-ul repelent împotriva ţânţarilor, puricilor şi căpuşelor este util indiferent de destinaţie.

Alergii şi astm – reacţiile alergice vă pot strica buna dispoziţie, aşa ca nu omiteţi adăugarea de inhalator, tablete antihistaminice, spray nazal şi picături de ochi, mai ales dacă sunteţi predispuşi la alergii. 

Durere, febră şi răceală – analgezice, antipiretice sau antiinflamatoare (tablete și gel) nu trebuie să lipsească din trusa de urgenţă, fiind recomandate pentru dureri musculare, menstruale, de cap sau febră, ori chiar împotriva inflamaţiei produsă de înţepăturile de albine şi viespi. Un decongestionant nazal şi câteva pastile pentru durerea de gât pot ameliora simptomele de răceală pentru o stare de bine și un somn odihnitor.

Probleme digestive – călătoriile pot fi un factor de risc în instalarea constipaţiei sau a diareei cauzate de schimbarea alimentaţiei, consum insuficient de apă, respectiv, de alimente contaminate. Veți avea nevoie de apă plată, antivomitive, laxative uşoare, antidiareice, săruri de rehidratare şi chiar de pastile pentru purificarea apei, dacă nu aveţi acces la apă plată. 

Pentru că riscul infecției Covid-19 există încă, pune în trusa de urgență și un test rapid antigen SARS CoV-2.

Anca Stănilă, Content Writer

Anca a absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţӑ Socialӑ, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publicӑ. Interesele ei sunt în zona capitalului uman, de la sӑnӑtate şi pânӑ la relațiile sociale pe care indivizii le dezvoltӑ încӑ din copilӑrie. Se ghideazӑ dupӑ principii de viaţӑ sӑnӑtoasӑ şi bunӑstare fizicӑ şi mentalӑ. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionatӑ de scris, cӑlӑtorii, romane filosofice, utopii şi SF. 

Produse
-25% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 700 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
525
lei
Economisești
-175
lei
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 4500 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
4050
lei
Economisești
-450
lei
-25% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 850 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
638
lei
Economisești
-212
lei
Articole similare
Calatorind cu copii -  de-a joaca in vacanta
Pentru copii, vacanta incepe de regula odata ajunsi la destinatie. Deplasarile cat de scurte li se p...
Citeste
Bolnav in concediu- sfaturi si remedii
Vacanta a inceput si odata cu ea si vremea calatoriilor. Datele culese de agentii arata ca majoritat...
Citeste
Sfaturi pentru mentinerea starii de relaxare si dupa vacanta
Vacanta de vara s-a incheiat si odata cu ea si concediul anual al majoritatii locuitorilor. Din pac...
Citeste
Sport in timpul verii
Odata cu primele raze de soare creste si motivatia noastra de a practica sport. Motivele sunt numero...
Citeste
Mentineti starea activa si in concediu!
Soare, munti, plaja si mare – ne bucuram intregul an de binemeritata vacanta de vara. Cei care...
Citeste
Protectie corecta impotriva capuselor
Cum ne putem proteja impotriva capuselor? Atunci cand va aflati in zone in care se gasesc capuse, p...
Citeste
Comandă