Alege farmacia

Care sunt consecințele depresiei?

Care sunt consecințele depresiei?

Depresia și sănătatea întregului organism

Impactul negativ al depresiei asupra stării generale de sănătate este demonstrat ştiinţific.Există studii care dovedesc creşterea riscului cardiovascular în cazul pacienţilor depresivi, precum şi asocierea dintre diabetul zaharat şi depresie. Bolile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate la pacienții cu depresie.

Studiile clinice au evidențiat, de asemenea, că evoluția bolilor cronice este mai gravă la pacienții care suferă și de tulburări depresive.

Alte tulburări cauzate de depresie sunt: afectarea imunității cu scăderea rezistenței organismului la boli, în general, dezvoltarea osteoporozei, creșterea riscului cardiovascular comparabil cu influența fumatului asupra inimii, bulimie și exces de greutate corporală sau anorexie cu scădere în greutate, alterarea funcțiilor cognitive, dereglări endocrine etc.

Depresia nu este doar o tulburare mintală, ci afectează trupul, mintea și sufletul.

Incapacitatea de muncă

Creșterea numărului cazurilor de depresie are un impact economic negativ semnificativ. Depresia scade productivitatea muncii și afectează global economia. Depresia este una din principalele cauze pentru concediu medical la intelectuali. Persoanele afectate de depresie au randamente foarte slabe și ajung chiar să nu mai poată munci. Angajatorii au de suferit, din cauza productivității scăzute în muncă și absenteismului, iar statul cheltuiește mai mulți bani pentru sănătate.

Suicidul

În afara impactului economic negativ, îngrijorătoare este incidenţa suicidului, care la nivel global reprezintăa doua cauză de deces în segmentul de vârstă 15-29 de ani.

Există numeroase cazuri de depresie nediagnosticate şi netratate. Este important să recunoaştem simptomele depresiei la noi înşine sau la cei din jur şi să înţelegem ce avem de făcut.

Ideile suicidare și dorința de a dispărea, mai ales dacă sunt frecvente şi dacă sunt greu de îndepărtat din gând, reprezintă un semnal de alarmă care nu trebuie neglijat și care impune prezentarea la medicul psihiatru.

Produse
Articole similare
Combate stresul si tensiunea prin metoda Feldenkrais
"Fiecare se mișcă, simte, gândește, vorbește într-un mod specific imaginii pe care și-a...
Citeste
Antrenamentul autogen te ajuta sa scapi de stres
Multe persoane sunt familiarizate cu conceptul antrenamentului autogen. In societatea moderna ne con...
Citeste
Depresia- forme si terapie
Atunci cand suntem prost dispusi, spunem de cele mai multe ori: "cred ca trec printr-o depresie." In...
Citeste
Starile de neliniste
Tensiunea interioara, sentimentul de suprasolicitare si frica de a nu putea sa facem dreptate tuturo...
Citeste
Depresia
Atunci cand suntem prost dispusi, spunem de cele mai multe ori: "cred ca trec printr-o depresie." In...
Citeste
Terapii surprinzatoare in depresie
Cunoastem cu totii sentimentul pe care il resimtim dupa o tura de alergare, de inot sau de mers pe b...
Citeste
Comandă