https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afecțiuni Afecțiuni

SUA: Unul din 45 de copii prezinta caracteristici din spectrul autist

12 Jan. 2016
SUA: Unul din 45 de copii prezinta caracteristici din spectrul autist

Cresterea numarului de cazuri se datoreaza aprofundarii cercetarii acestei tulburăriUnul din 45 de copii din SUA prezinta caracteristici din spectrul autist. Acesta este rezultatul unui raport al Autoritatii pentru controlul si prevenirea bolii (CDC) din 2014. Se pare ca numarul cazurilor acestei tulburari de dezvoltare s-a dublat in ultimii ani. Intre 2011 si 2013, numarul copiilor care prezentau aceste caracteristici era de 1 la 80 de copii.

Katie Walton, cercetatoare in tulburari din spectrul autist a explicat aceasta crestere prin extinderea simptoamelor care sunt luate in considerare pentru clasificarea unui copil ca fiind autist. De asemenea, au fost schimbate si intrebarile adresate. Astfel, copiii care in trecut ar fi primit alt diagnostic, au fost inclusi acum in spectrul autist. In anul 1975 cifrele indicau un caz de autism la 5000 de copii. Cifrele au fost de atunci in continua crestere.

 

Autismul reprezinta o tulburare de dezvoltare, care poate varia de la probleme minore de comportament pana la dizabilitati majore in interactiunea sociala. Cauzele nu sunt inca foarte clare, insa oamenii de stiinta sunt de parere ca tulburarea este conditionata de factori genetici. In prezent nu exista tratament, insa prin masuri de sprijin acordate cat mai devreme, este posibila ameliorarea semnificativa a simptomelor.

Comunități