https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afectiuni Afectiuni

Barbatii si migrenele

29 May. 2015
Barbatii si migrenele

"Migrenele sunt durerile de cap, chiar si cand capul lipseste” – asa suna teoria scriitorului Erich Kästner. In randul femeilor, care intr-adevar sunt mai des afectate de migrene decat barbatii, acestea se manifesta sub forma unor dureri puternice de cap. Desi mai frecvente in cazul femeilor, o treime din pacientii care se plang de aceasta afectiune sunt barbati.

Simptomele sunt apasatoare atat pentru cei in cauza dar si pentru cei din jur. In timpul unui atac migrenos, rutina zilnica este afectata si nu se mai poate desfasura normal. Pentru multi barbati, migrenele constituie o problema in special la locul de munca. Pacientii care sufera de migrene sunt considerati labili din punct de vedere psihic, nu pot face fata situatilor stresante.

Nivel de acceptare mai redus in randul barbatilor 

Multi barbati incearca sa ascunda simptomele si sa acuze alte afectiuni, evitand tratarea migrenelor. Barbatii se prezinta mai tarziu a medic, sau chiar deloc. In cazul pacientilor care sufera de migrene, efectele nu intarzie sa apara. Atacurile migrenoase pot reprezenta un factor de risc pentru o infectie cronica a celui afectat.

Tratament individual 

Atat pentru tratamentele acute dar si pentru prevenirea atacurilor, cea mai buna solutie consta in tratamentul individual. In cazul atacurilor usoare, pot fi administrate fara probleme antinevralgicele care nu necesita reteta, insa atunci cand atacurile se prelungesc si se intetesc, se recomanda luarea unor masuri preventive sub forma medicamentoasa, prin care se reduce frecventa, gravitatea si durata atacurilor migranoase.

Este foarte importanta consultarea unui medic. Cu ajutorul unui tratament personalizat, barbatii care sufera de migrene, vor trece mai usor peste zi.

Comunități