https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Afectiuni Afectiuni

Aplicații pentru gestionarea mai ușoară a artritei reumatoide

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 02 Nov. 2023
Aplicații pentru gestionarea mai ușoară a artritei reumatoide

Artrita reumatoidă (AR) este o boală autoimună, care cauzează deformări şi dureri cronice articulare. Se manifestă, în principal, la nivelul mâinilor şi al degetelor, însă poate afecta şi alte articulaţii. Persoanele care suferă de AR evită să facă mişcare şi să îşi utilizeze articulaţiile de teama durerilor, însă acest lucru le poate agrava şi mai mult starea de sănătate.

Mişcarea şi exerciţiile fizice uşoare pot ameliora durerile articulare, iar cunoaşterea declanşatorilor, a zonelor dureroase şi a tipului de durere contribuie la un control mai facil al bolii şi la asigurarea unui nivel personal de independenţă. Aplicaţiile pentru dispozitive mobile, dezvoltate de echipe de specialişti în domenii precum reumatologie, kinetoterapie şi chiar gaming, pot facilita gestionarea bolii şi a simptomelor.

RA Monitor – dezvoltată de o echipă specializată în monitorizarea de la distanță a pacientului, aplicaţia oferă o interfaţă intuitivă pentru încărcarea informaţiilor referitoare la localizare și tipul de durere, intensitatea și gradul de afectare a funcţiilor executive, ciclul menstrual, nivelul de stres şi alte elemente declanşatoare. Toate aceste informaţii sunt utile medicului, care poate urmări mai uşor evoluţia bolii şi modul în care urmaţi tratamentul. Aplicaţia oferă informații zilnice care vă ajută să vă controlați AR, cum ar fi știri şi sfaturi inspiraționale, practice. De asemenea, vă pune în contact cu comunitatea anonimă a altor bolnavi de RA cu care puteți interacționa dacă doriţi.

Puteți descărca aplicația de pe Google Play și App Store.

5 Minute Yoga – exerciţii cu impact redus şi efecte benefice asupra articulaţiilor pot fi cele de yoga, iar această aplicaţie este dedicată începătorilor. Fiecare sesiune durează câte 5 minute, iar posturile au imagini clare și instrucțiuni detaliate pentru a fi executate corect. Fiecare sesiune finalizată cu succes reprezintă un nou nivel atins, putând deveni un mod distractiv de a avansa. Practica regulată de yoga îmbunătățește flexibilitatea, crește rezistenţa, tonifică mușchii și reduce stresul, contribuind la reducerea durerilor articulare.

Găsiți aplicația pe Google Play și în App Store.

Sworkit Fitness & Workout – o aplicaţie de fitness, care poate fi utilizată atât de începători, cât şi de profesionişti. Aplicaţia recomandă tipurile de antrenamente în funcţie de o serie de criterii ce includ nivelul de pregătire fizică, tipul de durere resimţită în corp şi zona dureroasă, informaţiile fiind introduse de utilizator. Accesul la programele de antrenament se face pe bază de abonament lunar sau anual, însă aplicaţia dispune de o bază de date de peste 900 de exerciţii gratuite. Acestea sunt descrise şi efectuate de un antrenor, fiecare exerciţiu prezentând atât grupele de muşchi, cât şi articulaţiile antrenate.

Aplicația e disponibilă pe Google Play și în App Store.

Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități