Perioada capsunilor

Perioada capsunilor

Fructele rosii ne asteapta din nou pe tarabele din piete. Unii par sa nu se mai sature de ele. Si nu e de mirare, daca ne gandim ca aproape 90% din compozitia capsunilor reprezinta apa, iar aportul caloric nu depaseste 32 de kilocalorii.

Cat sunt de sanatoase?

Capsunile sunt delicioase si ideale daca doriti sa va mentineti linia taliei, atata timp cat nu le combinati cu frisca sau adaos de zahar. Ideal ar trebui consumate in stare naturala sau in iaurt cu putina miere.

Va oferim sase motive pentru care capsunile sunt atat de sanatoase:

  1. Capsunile contin mai multa vitamina C decat portocalele.
  2. Datorita continutului sporit de acid folic si fier, sunt recomandate de nutritionisti impotriva anemiei.
  3. Continutul mare de calciu protejeaza oasele impotriva osteoporozei. 
  4. Potasiul si magneziul protejeaza inima.
  5. Capsunii contin acid salicilic care reduc simptomele gutei si reumatismului.
  6. Substantele vegetale secundare din grupa acizilor fenolici ne protejeaza impotriva cancerului si previn arterioscleroza.



Capsuni: continutul unei portii

 

O portie de capsuni de (250 Grame) contine:

  • 80 kilocalorii
  • 1 gram grasime
  • 40 micrograme acid folic
  • 162,6 miligrame vitamina c
  • 62,6 miligrame calciu
  • 37,6 miligrame magneziu
  • 362,5 miligrame potasiu

 

 

Datorita continutului mare de apa, capsunile sunt foarte sensibile la presiune, sunt foarte perisabile si isi pierd foarte repede aroma. Se recomanda atentie in timpul transportului si depozitarii. Daca sunt depozitate in spatii mai generoase, fara sa fie presate, pot rezista 1-2 zile in frigider.

Pentru spalare, introduceti fructul intreg in apa rece si scurgeti apoi excesul de apa. Pentru pastrarea aromei, se recomanda sa indepartati tulpina numai dupa spalare. Capsunile proaspete sunt mai delicioase si mai sanatoase. Vitaminele si substantele vegetale secundare au de suferit de pe urma transportului indelungat. Incercati sa consumati capsuni de la producatorii locali.