https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Igienă orală și îngrijire Igienă orală și îngrijire

Substanțele active Anti-Aging din make-up

13 Nov. 2017
Substanțele active Anti-Aging din make-up

Un ten strălucitor și un aspect impecabil – un vis pentru multe femei. Micile neuniformități, coșuri și cicatrici ale tenului pot fi corectate optic cu machiaj, rezultatul final fiind cel scontat. Numeroși producători de cosmetice oferă acum și machiaje, care pot fi aplicate special ca măsură împotriva îmbătrânirii (term. engl. anti-aging). Ce conțin respectivele machiaje?

Ingrediente 

Machiajul, dar mai ales fondul de ten, s-a confruntat vreme îndelungată cu un renume mai degrabă negativ. Printre cele mai răspândite mituri este acela că fondul de ten înfundă porii și afectează astfel sănătatea pielii. Cu toate acestea, numeroase studii dermatologice au demonstrat că fondul de ten cu ingrediente calitative protejează pielea împotriva factorilor nocivi din mediu. În plus, aproape toate fondurile de ten produse astăzi conțin și ingrediente suplimentare, menite să protejeze tenul.

Un trend aflat în continuă creștere în industria cosmetică este cel al produselor anti-aging. Producătorii din aceasta industrie propun acum un produs revoluționar: fondul de ten anti-aging.

Protecție UV integrată și particule reflectorizante

Fondul de ten cel mai potrivit pentru efectul anti-aging este cel cu consistență lichidă, deoarece aplicarea lui este posibilă într-un strat decent, fără a crea un aspect artificial, de mască. În plus, poate fi adaptat ideal la conturul fiecărei fete. Majoritatea fondurilor de ten anti-aging asigură o acoperire medie spre puternică, astfel că ridurile dispar instant. Pentru protejarea pielii împotriva acțiunii soarelui și a îmbătrânirii precoce, protecția integrată UV din fondul de ten asigură o bază ideală. Alte ingrediente valoroase care se regăsesc în fondurile de ten anti-aging sunt particulele reflectorizante, precum sideful și extractul de mătase, care conferă pielii un strat luminos și un aspect mai tânăr.

Acidul hialuronic, un clasic al produselor anti-aging

Acidul hialuronic se regăsește în aproape toate produsele anti-aging. Printre efectele pozitive ale acidului hialuronic se numără caracterul lui higroscopic foarte pronunțat. Și ceramidele și lipidele sunt apreciate pentru efectul anti-aging. Epiderma noastră conține ceramide naturale care formează un soi de barieră ce previne uscarea pielii. Și colagenul este apreciat și folosit în produsele anti-aging, deoarece întărește stratul de suport al pielii, putând astfel să reducă ridurile. La fel este vitamina A, numită și retinol, care se regăsește frecvent în fondul de ten cu efect anti-aging.

Ingrediente Anti-Aging

Anumite produse anti-aging conțin aur, menit să stimuleze microcirculația sângelui la nivelul pielii. Este foarte important de reținut că acțiunea diferitelor ingrediente depinde de conținutul acestora. Nu contează doar faptul că se regăsesc în conținut, ci și cantitatea în care sunt folosite. Astfel, este important să citiți etichete produselor cosmetice. De regulă, ingredientele sunt listate în ordine descrescătoare, în funcție de cantitatea în care se regăsesc în produsul respectiv.

Hidratare și tehnica perfectă de machiaj

Pe lângă ingredientele fondului de ten, și metoda de aplicare a acestuia este foarte importantă pentru obținerea unui ten cu un aspect cât mai tânăr. Este obligatorie alegerea culorii fondului de ten în funcție de culoarea pielii. Profesioniștii în domeniu recomandă alegerea unei nuanțe ușor mai deschise decât culoarea pielii. De ce? Foarte simplu: fondul de ten mai închis la culoare maturizează pielea. În plus, fondul de ten trebuie purtat într-un strat subțire, decent. Optați mai degrabă pentru două straturi subțiri, decât pentru unul gros. Stratul gros de fon de ten va accentua mai degrabă ridurile, în loc sa le acopere. Pentru un rezultat final cât mai natural, aplicați fondul de ten cu o pensulă specială.

Pentru o piele cât mai strălucitoare, nu uitați să începeți cu un strat de cremă hidratantă. Ingredientele de calitate, hidratarea din plin și demachierea zilnică și corectă vor pune în valoarea tenul luminos.

Comunități