https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Igienă orală și îngrijire Igienă orală și îngrijire

Ingrijirea picioarelor in zilele calde

23 Apr. 2017
Ingrijirea picioarelor in zilele calde

Tuturor ne plac zilele calde, nu incape indoiala. Insa din pacate, vremea placuta poate avea si efecte secundare: orele intregi petrecute in masina, orele la birou, in scaun sau in picioare atrag dupa sine picioare umflate si dureroase. Cu putina ingrijire la domiciliu, efectele pot fi resimtite imediat.

 

De ce este apa benefica impotriva picioarelor umflate?

Efectul benefic al apei este explicat de medici prin stimulii pe care ii transmit apa rece asupra pielii. Punctele nervoase transmit stimulii respectivi catre sistemul nervos central, reusind astfel stabilizarea sistemului circulator si intarirea sistemului imunitar. In plus, astfel de bai stimuleaza circulatia sangelui in picioare si combat insuficienta venoasa.

 

Apa rece pentru picioare obosite

Daca dupa o zi lunga, simtiti cum picioarele vi s-au umflat si pantofii au devenit neincapatori, remediul cel mai rapid este apa rece:

  • Dusul genunchilor: treceti cu dusul cu apa rece peste picioare si talpi la aproximativ o palma peste genunchi!
  • Pentru o baie racoritoare, umpleti vana cu apa rece pana la inaltimea genunchilor. Faceti cativa pasi in apa si lasati apoi picioarele sa se usuce de la sine pentru un efect mai puternic al baii.
  • Ciorapii reci Kneipp sunt ideali pentru combaterea venelor dilatate la sfarsitul zilei. Tineti ciorapii de bumbac sub jet de apa rece, stoarceti apa in exces si purtati-i timp de cinci minute. Incercati sa mentineti picioarele la inaltime.

Daca numai gandul la apa rece va creeaza neplaceri, puteti opta pentru o apa calaie si saruri de baie. Eficienta maxima se obtine cu ajutorul preparatelor pe baza de sare marina.

 

Ingrijire

Dupa o astfel de baie, picioarele foarte obosite ar trebui rasfatate cu o crema speciala de picioare. Sunt ideale produsele cu efect de ingrijire dar si deodorizante, care asigura hidratarea necesara pentru pielea uscata. Daca simtiti ca picioarele Dvs. au nevoie de un bonus de ingrijire, recomandam folosirea unui gel de picioare. Avantajul: acesta patrunde rapid in piele, nu lasa urme si are un efect racoritor.

Asigurati o ingrijire zilnica a picioarelor si nu veti avea probleme in zilele fierbinti care ne asteapta. In plus, daca petreceti intreaga zi in picioare nu uitati un alt aspect vital: incaltamintea confortabila.

Comunități