https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Igienă orală și îngrijire Igienă orală și îngrijire

Implantul dentar – si puteti zambi din nou

23 Dec. 2015
Implantul dentar – si puteti zambi din nou

Teoretic, dintii ar trebui sa reziste o viata intreaga, insa practica arata cu totul altfel. De-a lungul vietii, din diferite motive, dintii incep sa cada. Fie ca este vorba de un accident in timpul sportului la tinerete, pierderea dintilor creste odata cu inaintarea in varsta. Implanturile dentare sunt o alternativa la puntile dentare. Sunt fixate adanc in osul maxilarului, oferind si avantajul salvarii dintilor invecinati de la slefuire. Cu toate acestea, deseori implica si costuri pe masura. Clinicile private din strainatate ofera servicii de calitate la preturi accesibile.  Implanturile dentare reprezinta prima alegere pentru tinerii de peste 16 ani, care trebuie sa inlocuiasca anumiti dinti. Spre deosebire de coroana clasica si de punte, dintii invecinati nu trebuie slefuiti. Substanta dintelui sanatos se mentine sanatoasa, fapt care le prelungeste viata dintilor.

Alternativa la puntea dentara 

In calitate de alternativa la puntea dentara, implantul dentar ofera numeroase avantaje, deoarece proteza dentara este fixata in implant. Se mentine astfel sensibilitatea la gust. Datorita transferului fortei masticatie, este stimulat metabolismul osului maxilarului, evitandu-se astfel atrofia osoasa.

Ce sunt implanturile?

Implanturile sunt radacini dentare artificiale realizate din titan, care sunt plasate in osul maxilarului sub forma unui surub sau a unui cilindru. Metalul este deosebit de tolerat de tesut, nu provoaca reactii alergice si formeaza rapid o legatura biologica impreuna cu osul maxilarului. Interventia este necomplicata si poate fi realizata ambulatoriu.

Pentru fixare, medicul stomatolog realizeaza una sau mai multe orificii in osul maxilarului, in care este insurubat mai apoi implantul. In final, gingia este cusuta pentru a evita orice infectii si pentru a grabi procesul de vindecare. Dupa prima faza de vindecare poate fi aplicat inlocuitorul propriu-zis al dintelui. Pentru expunerea ulterioara a insertiei de titan, este necesara doar o mica interventie cu laserul. Pe aceasta baza stabil pot fi fixate ulterior coroane, punti sau proteze.

Comunități