https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Igiena orala si ingrijire Igiena orala si ingrijire

Ghid de vara pentru tenul masculin

17 Jun. 2020
Ghid de vara pentru tenul masculin

Tenul masculin este, în general, mai gras decât cel feminin, cu o eliminare de sebum mai abundentă în timpul verii, datorită schimbării de temperatură și de umezeală din aer, dar și a expunerii la soare. O deshidratare accentuată cauzată de factorii externi poate duce la exces de sebum, încărcarea tenului, iritații și chiar eczeme. Pentru a evita acest cerc vicios, dermatologii recomandă o îngrijire delicată și dedicată a tenului masculin. 

Procesul de curățare are loc zilnic, dimineața și seara, cu produse blânde, pentru a nu usca sau irita pielea. Este esențial. Gelurile sau balsamurile de curățare care conțin vitaminele A, C și E sunt absorbite mai bine de piele, previn blocarea firelor și mențin pielea sănătoasă, în mod natural. Utilizarea unui toner este recomandată datorită efectelor sale de tonifiere a pielii și de refacere a a barierei microbiomului protector al pielii.

Hidratarea cu o cremă pe bază de apă, seara, și cu una ce oferă protecție solară de minimum 25 SPF dimineața, va conferi pielii masculine o protecție suplimentară împotriva uscării, efectelor nocive ale razelor ultra violete și foto-îmbătrânirii cutanate. De asemenea, evitați activitățile în aer liber, în soare, între orele 11.00 și 16.00, mai ales dacă aveți pielea deschisă la culoare, sensibilă și predispusă arsurilor solare.

Evitați a vă bărbieri zilnic. În timpul verii, pielea se află sub agresiunea factorilor externi precum: soarele, căldura, umezeala, aerul condiționat rece și uscat. Bărbieritul vă fi întotdeauna precedat de emolierea pielii și a bărbii cu apă și gel de bărbierit, apoi urmat de aplicarea unui balsam aftershave.

Exfoliați tenul, la 3-5 zile, mai ales dacă aveți tenul gras sau cu tendință de îngrășare. Simpla curățare nu va îndepărta stratul de piele moarta, de la suprafața dermului, iar sebumul în exces se poate acumula pe suprafața pielii. În timp, aceasta va avea un aspect neplăcut, devenind predispusă formării punctelor negre și apariției acneei. Exfolierea trebuie realizată cu produse pe bază de ingrediente naturale: zahăr, argila, sâmburi de struguri sau de caise, alături de uleiuri naturale și extracte din fructe, datorită compușilor antiinflamatori și a vitaminelor esențiale, cu efect hrănitor și antioxidant. Întotdeauna, aplicați cremă hidratantă după exfoliere. Nu vă exfoliați pielea prea des și nu utilizați instrumente abrazive sau substanțe chimice dure.

Pentru un aspect sănătos și o stare de bine, beți minimum 2 litri de apă pe zi, faceți mișcare și consumați fructe și legume proaspete.

 

Comunități