https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Igiena orala si ingrijire Igiena orala si ingrijire

Cum se declanseaza herpesurile?

15 Jul. 2015
Cum se declanseaza herpesurile?

Zvonul potrivit caruia herpesurile apar atunci cand resimtim senzatia de repulsie, ne este cunoscut tuturor Ce se ascunde insa in spatele acestei pareri generale?  Cuvantul herpes provine din greaca si se refera la o boala infectioasa, provocata de virusurile herpetice.

Raspandire

Herpes este raspandit prin picaturi sau frotiu, infectii ce pot aparea inca din anii copilariei (contactul mama – copil). Virusul ajunge in corp prin mucoasa cavitatii bucale.

Infectat pe viata 

98% din populatie este purtatoare a virusului herpes – virusul se afla in stare inactiva in tracturile nervoase. Atunci cand sistemul imunitar scade, virusul devine activ. Agentii declansatori pot lua forma stresului, a senzatiei de repulsie, de frica, a infectiilor febrile, a frictiunii mecanice si a schimbarii climei. 

Asadar este adevarat: persoanele purtatoare de virus care simt repulsie fata de un anumit lucru pot suferi de herpes.

Cum se manifesta herpesul?

Atunci cand herpesul se declanseaza, este precedat de senzatia de mancarime si arsura la nivelul pielii. Dupa 1-2 zile apare herpesul la nivelul buzelor (Herpes Simplex Labialis) cu basicile specifice si se usuca –de regula- dupa 3-10 zile, formand o crusta galbuie. Sistemul imunitar elimina o parte din virusi. Cei ramasi asteapta urmatoarea ocazie de declansare.

Comunități