https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Igienă orală și îngrijire Igienă orală și îngrijire

Cele mai importante 8 puncte de acupresura impotriva ridurilor

03 Aug. 2016
Cele mai importante 8 puncte de acupresura impotriva ridurilor

Acupresura este o tehnica chineza straveche, de peste 2000 de ani a medicinii traditionale chineze. Consta intr-o tehnica de masaj care stimuleaza punctele de energie ale organismului prin aplicarea de presiune prin degete. Acupresura nu este folosita numai pentru tratarea si prevenirea bolilor.

Flux energetic nederanjat

Folosirea acupresurii in zona fetei stimuleaza dezvoltarea celulelor si intareste musculatura fetei. In cazul aplicarii regulate, ridurile existente scad in intensitate iar fata recastiga in stralucire si aspect mai tanar. In plus, prin acupresura putem intari si sistemul imunitar. Prin acupresura sunt stimulate meridianele, canalele principale de energie ale organismului, prezente la nivel adanc sub piele.

Celor 12 meridiane principale le revin cele 12 organe ale organismului. Sunt adresate partial in perechi, iar prin presarea si masarea usoara, blocajele fluxului de energie pot fi depasite.

Tehnica de baza a acupresurii

Cu varfurile degetelor se apasa usor, aproape imperceptibil, cu miscari circulare. Presiunea trebuie sa fie suficienta. Incepatorilor li se recomanda palparea punctelor indicate inainte de aplicarea oricarei presiuni. De asemenea, este foarte importanta crearea unei atmosfere relaxante inainte de a incepe acupresura. Pentru rezultate vizibile, acupresura trebuie aplicata zilnic, timp de 10-15 minute, pe o perioada de cel putin o saptamana. Ulterior, sedintele de acupresura trebuie repetate de 3 ori saptamanal.

Cele mai importante puncte de acupresura impotriva ridurilor

Punctul Touwei Ma 8

Acest punct intareste musculatura fetei si combate ridurile de pe frunte. Pozitie: in colturile fruntii, pe linia de crestere a parului.

Punctul Yanhbai Gb14

Punctul Yanhbai Gb14 relaxeaza muschii si pielea fruntii si ajuta musculatura ochilor sa se relaxeze. Pozitia: 1/3 deasupra sprancenelor, deasupra pupilelor.

Punctul Sizhukong Sj 23

Punctul Sizhukong Sj 23 stimuleaza muschii din vecinatatea ochilor si combate ridurile de ras. Pozitia: Adancitura de langa capatul sprancenelor.

Punctul Dicang Ma 3

Punctul Dicang Ma 3 combate obrajii lasati si ridurile din jurul nasului si a gurii. Pozitie: chiar sub pupile, lateral fata de nari.

Punctul Dicang Ma 4

Punctul Dicang Ma 4 reduce ridurile mici din jurul gurii. Pozitia: punctul de intersectie dintre mijlocul pupilei si capatul unghiului gurii.

Punctul Jiache Ma 6

Punctul Jiache Ma 6 stimuleaza muschii atrofiati, combatand gusa dubla, inestetica. Pozitie: adancitura dinaintea articulatiei maxilarului.

Punctul Yintang 7

Acest punct combate ridurile verticale de pe frunte si stimuleaza circulatia sangelui. Pozitie: mijlocul fetei, adancitura dintre sprancene.

Renzhong Du 26

Punctul Renzhong Du 26 niveleaza ridurile gurii. Pozitia: mijlocul  fetei la o distanta de 1/3 intre nas si buza superioara.

Comunități