https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Igienă orală și îngrijire Igienă orală și îngrijire

Ce este gingivita?

03 Aug. 2015
Ce este gingivita?

Gingivita (gingiva = lat., gingie) reprezinta o inflamare a gingiei, provocata de produsii metabolici ai bacteriilor, respectiv placa. Aceasta ataca gingia care la randul ei reactioneaza prin sangerari, inflamatii si roseata. Gingivita are o raspandire larga, aproape majoritatea adultilor fiind afectati. In 10-15% din cazuri gingivita se poate dezvolta in paradontoza, situatie in care nu doar gingia este cea afectata, ci intreg parodontiu.

Atentie, parodontoza!

Atunci cand parodontoza nu este tratata la medic, in cele mai severe cazuri, pacientul isi poate pierde dintii. Nu disperati insa deoarece gingivita este reversibila atat in stadiile preliminare cat si in cele cronice.

Cea mai importanta masura de tratament este indepartarea placii, fapt posibil prin curatarea profesionala a dintilor in cabinetele stomatologice, completate de indepartarea regulata a placii. La acestea se adauga igiena corespunzatoarea a dintilor si folosirea tehnicilor corecte de periaj. De asemenea, igiena dentara va presupune folosirea atei dentare si a periilor interdentare, eventual si a apelor de gura cu continut de aminofluorura si fluorura de staniu, ambele cu efect anti-bacterian.

Comunități