https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Igiena orala si ingrijire Igiena orala si ingrijire

Avantajele si dezavantajele epilarii

23 Jun. 2016
Avantajele si dezavantajele epilarii

Iata cateva dintre cele mai folosite metode de epilare, avantajele si dezavantajele care le insotesc:

Crema depilatoare:

Avantaj: nedureros, firele de par care cresc ulterior sunt fine. Dezavantaj: durata. Timpul de actionare variaza in functie de produs, urmat de indepartare si spalare. Nu este recomandata pentru pielea sensibila.

Ceara: Avantaj: indepartarea completa a firelor de par. Firele de par reapar dupa o luna de la procedura. Necesita putin timp in cazul folosirii de ceara rece. Firele de par care cresc ulterior sunt fine. Dezavantaj: necesita deprinderea unei anumite dexteritati. Procedura cu ceara calda presupune un timp relativ lung. Senzatia de durere variaza si scade in intensitate odata cu repetarea procedurilor.

Epilarea uda cu lama de ras:

Avantaj: usor de folosit, varietate mare de modele. Dezavantaj: parul creste repede iar firele de par sunt mai aspre. Pericol de taiere.

Epilarea uscata cu aparatul de ras:

Avantaj: Aparatul de ras poate fi folosit oriunde, deseori chiar si la dus. Nu prezinta pericol de accidentare, nedureros. Dezavantaj: firele de par cresc repede, uneori sub piele, mai aspre

Masina de ras

Avantaj: pot fi folosite oriunde, sunt mici si functioneaza cu baterii, adaptabile si nedureroase. Dezavantaj: sunt recomandate numai pentru axile si zona inghinala.

Epilator: Avantaj: utilizare rapida, firele de par reapar abia dupa o luna. Firele noi sunt fine. Dezavantaje: dureros, partial este posibila si aparitia cosurilor. Nu se recomanda pielii sensibile. Poate fi folosit doar prin conectarea la sursa de energie.

Laser si tratament ISP:

Avantaj: nedureros, permanent, diferite metode moderne. Dezavantaj: necesita timp indelungat si costuri relativ mari. Uneori firele de par reapar. Tratament doar din partea unui specialist.

Epilarea de-a lungul timpului

Lipsa parului pe corp a constituit un ideal de frumusete din cele mai vechi timpuri: barbati cu capetele rase, femei fara par axial si inghinal. Pe langa factorii estetici, igiena a jucat un rol important in acest sens.

In Islam dar si in multe alte culturi, epilarea face parte din ritualul obisnuit de ingrijire. In Europa, incepand din Evul Mediu si apoi in diferite epoci, femeile au obisnuit sa isi epileze intreg corpul, in timp ce in randul barbatilor procedura a devenit mai putin importanta, fiind motivata de cele mai multe ori doar de motive de igiena, spre exemplu in situatii de razboi.

In prezent, epilarea zonei inghinale este de la sine inteleasa in randul tinerilor ambelor sexe. Metoda presupune epilarea prin ceara si este disponibila in diferite saloane cosmetice.

Comunități