Migrenele - cauze si solutii

Migrenele - cauze si solutii

Ce sunt migrenele?

Migrenele, dureri de cap cu intensitate medie până la severă, uneori pulsatile, cu un efect puternic negativ asupra activităţilor cotidiene, pot fi determinate de stres, griji, insomnii şi alimentaţie dezechilibrată. Soluţiile simple de contracarare a durerii pot fi de ajutor pe termen scurt, însă pentru a le ţine sub control sunt necesare abordări holistice.

Stresul şi migrenele – o relaţie duală

Stările de stres, anxietate, nervozitate determină eliberarea de hormoni specifici, responsabili cu contracţia vaselor sangvine şi a muşchilor. Această tensiune indusă hormonal determină declanşarea migrenelor, la rândul lor, responsabile pentru accentuarea nivelului de stres. Creierul va solicita soluţii facile: consumul de dulciuri, cofeină sau alcool, care pot duce la eliberarea rapidă de serotonină, hormon al fericirii. Toate acestea au, însă, efect negativ asupra migrenelor.

Sunt necesare strategii mai complexe de eliberare a stresului: meditaţie, respiraţie diafragmatică, profundă, mindfulness, savurarea în linişte a unei ceşti de ceai verde sau a unui măr crocant, o pauză de 30 de minute pentru exerciţii fizice (aerobic, yoga, tai chi), somn 7-8 ore pe noapte. Cu cât aceste soluţii vor intra în rutina dumneavoastră zilnică, cu atât mai eficiente vor deveni pe termen lung.          

Migrene - cauze şi soluţii pentru

Activitatea cerebrală anormală, ce provoacă migrenele, poate fi deseori determinată genetic, însă s-a observat că există şi anumiţi triggeri ai migrenelor:

-          Nitratul de sodiu, un conservant, şi monoglutamat de sodiu (din mezeluri, sosuri, semipreparate), un potenţiator de aromă cu efect nociv asupra vaselor sangvine, putând provoca dureri de cap, amorţeală sau greaţă.

-          Glutenul din grâu şi alte cereale.

-          Zahărul din alimentele procesate ce duce la creşterea bruscă a glicemiei în sânge, dar şi căderile de glicemie datorate perioadelor îndelungate fără mâncare. Optaţi pentru un dulce de calitate, cu un procent redus de zahăr (ex. ciocolata amăruie) şi mese sau gustări luate regulat.

-          Alcoolul conduce la deshidratare şi dureri de cap din cauza prezenţei tiaminei, sulfiţilor, zahărului şi altor substanţe chimice. Reduceţi consumul şi nu amestecaţi tipurile de băuturi.      

-          Cofeina poate fi un trigger pentru migrene, mai ales prin renunţarea bruscă. Dacă atunci când nu beţi cafea de dimineaţă aveţi dureri de cap, înlocuiţi-o cu ceai negru, iar apoi cu ceai verde, acesta conţinând o cantitate cu până la 75% mai puţină cofeină decât cafeaua.

BULINA/CHENAR: Ţineţi un jurnal al episoadelor de migrene, asocierea cu oricare dintre triggerii amintiţi şi acţiunile urmate pentru ameliorarea simptomelor. Aceste informaţii vor fi utile în diagnosticare şi tratament.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Durerile de cap in randul adolescentilor
Un studiu efectuat in regiunea Pomerania (Germania) de Societate germana de studiere a durerilor de...
Citeste