Ce este riscul cardiovascular?Riscul cardiovascular se defineşte ca fiind probabilitatea de a dezvol...
Citeste

Seminţele de in pot fi aurii sau castanii şi reprezintă o sursă importantă de acizi graşi esen...
Citeste

În anul 2021 prevalenţa alergiilor în rândul românilor era deja de 1 la 4, incidenţa continuând să c...
Citeste

Atât glutenul, cât şi lactoza sunt compuşi ai unor alimente de bază. Glutenul, proteină regăsită în...
Citeste

Infarctul miocardic reprezintă o urgenţă medicală. Cu cât intervenţia medicală este mai rapidă, cu a...
Citeste

Dietele de slăbire, ca necesitate sau modă, pot fi făcute sub control medical sau pe cont propriu. P...
Citeste

Zahărul este un tip de carbohidrat prezent în multe tipuri de alimente. Organismul uman utilizează c...
Citeste

În articolul trecut am discutat despre faptul că Boala Alzheimer (BA), mai devreme sau mai târziu, d...
Citeste

Omul contemporan – fără timp liber și plin de griji – deși încearcă să mănânce sănătos, face totuși...
Citeste

Beneficiile petrecerii timpului în natură sunt multiple, iar cercetările ne arată că acestea se regă...
Citeste

Când ne gândim la Banatul Montan, printre primele lucruri care ne răsar în minte sunt stâncile semeţ...
Citeste

Meningita este o boală infecţioasă care afectează meningele – învelişul protector al creierului şi a...
Citeste

Cât este de frecventă polimedicația, în prezent, în România?În terapie, este foarte frecventă asocie...
Citeste

Coloana vertebrală este pilonul central al desfăşurării oricărei activităţi fizice: de la mers şi ac...
Citeste

Contraceptivele orale sunt utilizate de foarte multe femei ca metoda contraceptivă, dar şi ca tratam...
Citeste

Dermatita atopică este o patologie cronică, inflamatorie, pruriginoasă, ce afectează persoanele de t...
Citeste