Zincul este implicat în numeroase procese metabolice în organismul nostru, sub formă de enzime. Spre...
Citeste

Gelatina este un aliment natural, transparent, inodor, fără gust, care este folosit în numeroa...
Citeste

Ouăle se numără printre alimentele de bază. Proteinele din ouăle de găină sunt folosite în mod...
Citeste

Fierul este un element important, printre altele, pentru preluarea și transportul oxigenului. Femeil...
Citeste

Castravetii sunt o sursa ideala de prospetime, mai ales vara, datorita continutul mare de apa care n...
Citeste

Problemele de sanatate asociate grasimii din alimente sunt afectiunile metabolice precum dia...
Citeste

Enzimele acționează reacții importante biochimice în organism. Transformă substanțe în alte substanț...
Citeste

Fibrele vegetale nu trebuie să lipsească din nicio alimentație sănătoasă deoarece sunt esențiale pen...
Citeste

Nutrientii reprezinta substantele necesare organismului uman pentru o dezvoltare normala si pentru m...
Citeste

Curcuma (denumită și Curcuma Longa) este o sub-specie a plantei de curcuma provenită din Asia de Sud...
Citeste

Prezenta carbohidratilor in cantitati suficiente in alimentatie este importanta pentru toti sportivi...
Citeste

Alimentatia si ficatul
Ficatul reprezinta un organ metabolic central al organismului uman, care pre...
Citeste

Painea crocanta (painicile) isi are originile in Suedia si se numara printre sortimentele de paine c...
Citeste

In perioada sarbatorilor de iarna stomacul nostru este supus unui adevarat tur de forta: cozonac, vi...
Citeste