Termeni și condiții

TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE A PLATFORMEI

 

1. DEFINITII

AHR – este operatorul Platformei, si are sediul social in Bucuresti, str. Amilcar C. Sandulescu, nr. 7, sector 6, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J40/9802/1996, CUI RO 8955860.

Afiliati - inseamna in relatie cu AHR, orice corporatie sau societate controlata de, care controleaza sau este sub controlul comun al AHR sau al oricarei corporatii sau societati comerciale in care AHR sau oricare dintre Afiliatii acesteia detine actiuni, detinand control (direct sau indirect) prin mai mult de cincizeci de procente (50%) din drepturile de vot sau actiuni in respectiva entitate sau societate, sau atunci cand respectiva relatie este de fapt control „de facto”.

Vanzator - orice vanzator inregistrat in Plaforma care comercializeaza Produse prin intermediul acesteia.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Plaforma si efectueaza o Comanda.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica care isi face un Cont in Plaforma.

Cont – sectiunea din Platforma formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre acesta precum si istoricul in Platfroma (Comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze Liste cu Produse pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii.

Lista – sectiunea din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Produsele pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii si pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga in cosul de cumparaturi („Cosul meu”).

Comanda – comanda plasata de Utilizator catre Vanzator privind intentia sa de a achizitiona Produsele de la Vanzator prin intermediul Platformei.

Produs – orice produs listat de Vanzator pe Platforma, inclusiv produsele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Platforma – platforma online Marketplace detinuta si operata de AHR constand intr-o aplicatie software pentru comert electronic (on-line) prin intermediul careia AHR asigura Vanzatorilor posibilitatea de a-si prezenta Produsele in vederea comercializarii acestora.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – reprezinta:

– toate informatiile ce pot fi vizualizate online pe Platforma prin utilizarea echipamentelor electronice;

– continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de Produse si/sau preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

– date referitoare la Vanzator.

Review – o evaluare scrisa de catre un Utilizator/Cumparator pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca Produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu Produsele achizitionate de catre Cumparator, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Produsele adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

 

2. TERMENI GENERALI DE OPERARE AI PLATFORMEI

Acest Document reglementeaza termenii si conditiile privind utilizarea Platformei. Prin utilizarea Platformei sunteti de acord cu aceste Document. Nu trebuie sa acceptati acest Document respectiv sa utilizati Platforma, daca nu sunteti de acord cu acestea. AHR poate aduce modificari Platformei, inclusiv prezentului Document, in orice moment, fara o notificare in acest sens.

Termenii si Conditiile Platformei pot fi oricand modifcate pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Platformei sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in cadrul Platformei. In cazul oricarei astfel de modificari, va fi afisata in cadrul Platformei versiunea modificata a Documentului, astfel Utilizatorii/Cumparatorii au obligatia de a verifica periodic continutul acestui Document. Modificarile si actualizarile devin valabile si aplicabile imediat ce acesta sunt publicate in Platforma, iar Utilizatorii Plaformei trebuie sa respecte noile Termene si Conditii.

AHR isi va exercita in mod rezonabil abilitatile si preocuparea in scopul functionarii Platformei. Platforma a fost creata pentru utilizarea doar in scop profesional si comercial de catre Utilizatori/Cumparatori si Vanzatori conform acestui Document. Utilizarea Platformei si a continutului sau in alte scopuri decat cele contractuale fara obtinerea consimtamantului scris prealabil al AHR este strict interzisa.

AHR nu face nicio declaratie, nu promite si nu garanteaza, expres sau implicit, in ceea ce priveste Platforma sau informatiile continute in acesta (inclusiv, dar fara a se limita la exactitatea sau caracterul complet al informatiilor (inclusiv informatiile despre Produsele comercializate pe Platforma). AHR nu poate garanta accesul total, neintrerupt si sigur la Platforma si nu va fi raspunzatoare daca din orice motiv Platforma (sau orice continut sau caracteristici ale acesteia) nu este disponibil in orice moment si pentru orice perioada de timp.

In masura maxima permisa de lege, nici AHR nici Afilitii acesteia nu vor fi responsabili pentru costuri, cheltuieli, pierderi sau deteriorari rezultate in mod direct sau indirect din utilizarea, in legatura cu sau incapacitatea de utilizare a Platformei sau a informatiilor de pe Platforma.

Anumite link-uri hypertext de pe Platforma va vor directiona catre site-uri care nu sunt sub controlul AHR sau al Afiliatilor. Atunci cand accesati aceste link-uri parasiti Platforma, iar AHR si Afiliatii nu au control asupra site-urilor pe care sunteti directionat, astfel incat AHR nu va fi responsabila sau raspunzatoare pentru materialele și informatiile de pe aceste site-uri care nu sunt sub controlul AHR sau al Afiliatilor. In cazul in care un link hypertext directioneaza Utilizatorii catre un site care este sub controlul Societatii sau al Afiliatilor, se vor aplica Termenele si Conditiile acelui site.

Prin intermediul Platformei pot fi disponibile programe software sau materiale detinute sau administrate de societati terte (“Materiale terte”). Materialele terte pot fi folosite doar in scopul in care acestea au fost create si furnizate catre Utilizatori pe Platforma. Utilizatorii nu au dreptul sa partajeze Materialele terte cu nicio alta persoana.

 

3. DESCRIERE GENERALA A PLATOFRMEI

Platforma reprezinta sistemul online prin care Vanzatorii isi afiseaza propriile Produse in vederea comercializarii. Uitilizatorii Platformei vor cumpara Produsele direct de la partenerii AHR, Vanzatorii. Prin comandarea Produselor, Vanzatorul va primi Comanda prin intermediul Platformei si le va livra impreuna cu toate documentele legale. Conditiile comerciale, taxele de livrare, politica si taxele de retur, precum si garantiile Produselor pot fi diferite pentru fiecare Vanzator si vor fi afisate pe pagina dedicata Vanzatorului.

 

4. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin inregistrarea unei Comenzi in cadrul Platformei, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre Vanzator. Aceasta notificare se face prin email.

Pentru motive justificate, Vanzatorul poate modifica cantitatea Produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produse din Comanda va anunta imediat Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in plus de catre Cumparator.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin email si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Plaforma vor sta la baza Contractului.

 

5. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

In cazuri justificate, AHR are dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului in cadrul Platformei, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel AHR. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al AHR pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport online sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din cadrul Platformei.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, AHR isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare [de tip captcha], in vedere protejarii informatiei din cadrul Platformei.

AHR poate publica in cadrul Platformei informatii despre Produsele farmaciilor cu care AHR are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. AHR poate publica in cadrul Platformei diverse campanii comerciale cu privire la Produse conform intelegerii cu farmaciile partenere care comercializeaza Produsele prin intermediul Platformei.

In cazul platilor online Cumparatorul raspunde pentru toate costurile suplimentare ocazionate de achizitia Produselor prin intermediul Platformei, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de leu. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor comercializate prin intermediul Platformei (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/ etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului/AHR, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

6. COMANDA

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Platforma, prin adaugarea Produselor in Cosul meu, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres in Platforma. Odata adaugat in Cosul meu, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in Cosul meu, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.

Disponibilitatea unui Produs va fi afisata in Platforma dupa cum urmeaza:

- “in stoc” – Vanzatorul are mai mult de 3 bucati in stoc;

- “stoc limitat” – Vanzatorul are mai putin de 3 bucati in stoc;

- “la comanda” –Produsul nu este disponibil in stocul Vanzatorului insa daca Cumparatorul inregistreaza o Comanda, Vanzatorul va reveni in vederea comunicarii disponibilitatii Produsului;

- “stoc epuizat” – Produsul nu mai este disponibil in stocul Vanzatorului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/ agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

- invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat in cadrul Platformei, in cazul platii online;

- datele furnizate de catre Cumparator sunt incomplete si/sau incorecte;

- nu există pe stoc Produsul comandat;

- plata nu a fost finalizată în cazul plății prin transfer bancar;

- au existat erori legate de prețul sau descrierea Produsului;

- Cumparatorul nu este eligibil pentru a face o Comandă (nu are varsta legală, s-au făcut în trecut Comenzi care nu fost ridicate, etc.).

 

7. RETUR

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs conform legislatiei cu respectarea policitilor de retur ale Vanzatorilor accesibilile la comandarea Produselor. Garantia Poduselor achizitionate in functie de natura Produselor este asigurata de catre Vanzator sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz. Vanzatorii au obligatia legala sa accepte returul Produselor in 14 zile de la livrare dar pot oferi si alte facilitati, acestea fiind specificate in detaliu in pagina dedicata fiecaruia.

Dreptul de retur se aplică doar Produselor parafarmaceutice (non-farma) comandate și plătite prin intermediul Platformei si livrate consumatorilor prin curier.

Reglementările OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului in 14 zile nu se adresează/aplica:

- persoanelor juridice;

- medicamentelor (RX) si vaccinurilor care pot fi achizitionate doar fizic din farmacii;

- medicamentelor OTC comandate online si ridicate de consumator din farmacii.

De asemenea, sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract (adica nu pot fi returnate) următoarele categorii de Produse:

- Produse care prin natura lor nu pot fi returnate, de exemplu: suplimente desigilate, produse cosmetice desigilate, testate) sau care se pot degrada ori deteriora rapid si anume: hrană bebeluși (lapte, piureuri, sucuri, etc.), produse de igienă intimă și produse care vin în contact cu mucoasele/pielea (de exemplu: pompe san, protecții mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, cănuțe bebe, jucării dentiție, chiloți de unică folosință, bustiere, sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, centuri postnatale, scutece, dus bucal, periute de dinti, rezerve de periute de dinti, produse de igiena intima, etc.).

- Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- Produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere, acesta trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit Produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

- pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

- pentru Comenzile achitate ramburs - prin restituirea contravalorii Produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea Produsului returnat.

Vanzatorul va putea amana rambursarea pretului Produsului pana la primirea Produselor vandute.

Daca Produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa sau Produsul este deteriorat), Vanzatorul poate solicita o taxa pentru readucerea Produsului in stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, Vanzatorul va putea re-expedia Produsul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Produselor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii si calităților Produselor. In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Produsele într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii si caracteristicilor acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Produselor.

In masura in care este aplicabil data fiind natura Produselor, accesoriile acestora (e.g. manuale de utilizare, cabluri etc.) aflate în cutia Produselor precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Produs. De aceea, Cumparatorul, atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

Orice diminuare a valorii Produselor rezultata din manipularea acestora astfel decât asa cum este necesar pentru determinarea naturii, calităților și functionarii Produselor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Produsului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Produsului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Produsulu, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea Produseor returnate.

In cazul in care un Produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Prodsului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 

8. CONFIDENTIALITATE

Datele personale furnizate de catre Utilizator/Cumparator in cadrul Platformei vor fi utilizate de catre AHR in felurile pe care acest Document le prevede sau implica, in conditii de siguranta si confidentialitate, potrivit legii aplicabile si Notificarii privind confidentialitate disponibila in Platforma .

 

9. COMUNICARI COMERCIALE

Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat in cadrul Platformei pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

- Prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite; sau

- Prin contactarea expeditorului respectivei Comunicari Comerciale.

Prin acordul dat in cadrul Platformei pentru Comnicarile Comericale Cumparatorul accepta ca poate primi Comunicari Comerciale cu privire la:

- modificarea pretului Produselor adaugate in “Cosul meu”,

- recomandari de produse similare cu cele adaugate in “Cosul meu”,

- existenta Produselor in “Cosul meu”,

- disponiblitate stoc Produse adaugate in “Cosul meu”,

- modificarea pretului Produselor adaugate la “Favorite”,

- recomandari de Produse similare cu cele adaugate la “Favorite”,

- disponibilitate stoc Produse adaugate la“Favorite”,

- sugestii de Produse recomandate a fi utilizate impreuna cu Produsul achizitionat.

De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Produse si a experientei de cumparare prin intermediul Platformei, Cumparatorul este de accord ca AHR va putea folosi datele Cumparatorului pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Spre exemplu, în cazul în care se doreste efectuarea unui sondaj de opinie cu privire la produsele de îngrijire personala, sondajul va fi adresat numai Cumparatorilor care au achiziționat astfel de produse pe baza istoricului de cumpărături. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile Cumparatorilor/Utilizatorilor la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea lor si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Cumparatorii/Utilicatorii Platformei pot obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea expeditorului mesajului.

 

10. FACTURARE – PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Produsele pot fi platite prin urmatoarele metode: card online, ramburs, si OP. Impreuna cu produsele comandate, Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Vanzator in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, Cumparatorul trebuie sa sesizeze acest aspect pe adresa de mail: [marketplace@alphega.ro].

Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile AHR si nici nu vor fi stocate de catre de AHR sau de catre procesatorul de plati integrat in Platforma, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Pentru motive de securitate a tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat in Platforma si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

11. LIVRARE SI TRANSFER PROPRIETATE

Conditiile de livrare a Produselor sunt stabilite de fiecare Vanzator si se regasesc in sectiunea din Platforma denumita “Livrare Comenzi”. Produsele au afisate informatii de stoc in timp real precum si timpul estimat de sosire la destinatie pentru fiecare localitate din Romania, in cazul unei comenzi plasate la momentul afisarii ofertei. Produsele sunt livrate doar prin intermediul curieratului rapid. Taxele de livrare sunt afisate pe in pagina dedicata fiecaruia dintre Vanzatori.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului)

 

12. RASPUNDERE

Vanzatorul/AHR nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare, incluisv pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare. Utilizatorul/Cumparatorul este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Platformei in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Platformei, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

 

13. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Continutul, astfel cum este definit in preambulul prezentului Document, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Platforma, sunt proprietatea exclusiva a AHR, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de AHR, includerea oricarui Continut in afara Platformei, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al AHR asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres si prealabil al AHR.

Orice Continut la care Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului Document in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre AHR si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea AHR cu referire la acel Continut.

Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

In cazul in care AHR confera Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea AHR pentru respectivul Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Niciun Continut transmis catre Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea AHR si/sau al reprezentantului AHR care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Orice sesizare privind incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala se transmite la adresa dataprotection@alliance-healthcare.ro.

 

14. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii cum ar fi transportul Produselor, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Notificarea de Confidențialitate aplicabila prelucrarii datelor cu caracter personal in cadrul Platformei poate fi accesta la adresa https://alphega-farmacie.ro/politica-de-confidentialitate.

 

16. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

Politica de Cookies folosite in cadrul Platformei poate fi accesata la adresa https://alphega-farmacie.ro/cookies.

 

17. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

18. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Document este supus legii romane. Eventualele litigii aparute se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi inaintate spre solutionate de instantele judecatoresti competente din Municipiul Bucuresti, Romania.