Retete cu sfecla rosie

Retete cu sfecla rosie

Retete cu sfecla rosie

 

Cu toate ca sfecla rosie este intotdeauna delicioase in salate, alaturi de salata verde si branza de capar sau data pe razatoare, in combinatie cu un mar si lamaie, puteti incerca si o reteta noua cu sfecla rosie. Sfecla rosie este foarte sanatoasa si potrivita alaturi de nenumarate preparate. In randurile de mai jos va oferim o reteta de supa cu sfecla rosie numai buna pentru zilele reci de iarna:

  • Aproximativ 250grame de sfecla rosie
  • 2 linguri de patrunjel verde
  • 2 linguri de smatana
  • La alegere sare si piper sau un cub de concentrat
  • Zahar dupa gust

 

Sfecla rosie trebuie fiarta usor in propriul suc si asezonata cu condimente. Dupa fierbere, zdrobiti sfecla pana obtineti o intr-o pasta fina. Adaugati smantana si patrunjelul si supa de sfecla rosie este gata!

 

Persoanele care poate au mai mult timp de petrecut in bucatarie, ar putea incerca o delicioasa supa de sfecla rosie si portocale. Pentru aceasta, maruntiti sfecla rosie cu cartofi intr-o jumatate de litru de suc de portocale. Adaugati zeama de supa, iar apoi dupa gust puteti asezona cu scortisoara, piper cayenne, sherry sau ghimber. Adaugati putina sare si cate o lingura de Crème Fraiche si arpagic tocat in fiecare portie de supa. Carpaccio cu sfecla rosie poate fi solutia unui antreu foarte elegant.

 

Pregatirea sfeclei rosii

Atunci cand pregatiti sfecla rosie nu uitati sa purtati manusi si sort deoarece petele de sfecla rosie sunt foarte greu de curatat. Cei care doresc sa pastreze sfecla rosie peste iarna trebuie sa o fiarba in prealabil. Taiati sfecla rotie in cubulete mici, umpleti borcanele cu sfecla si apoi cu o solutie de muraturi formata din doua treimi apa si o treime otet, usturoi tocat, ceapa, chimen, sare si zahar.

Sfecla rosie este saraca in calorii atat in stare proaspata cat si pregatita. Valoarea calorica a sfeclei este apropiata marului. Cei care doresc sa slabeasca prin sport si o alimentatie echilibrata nu ar trebui sa excluda sfecla rosie din dieta, deoarece pe langa numarul mic de calorii, sfecla rosie creste anduranta organismului.