Retete cu bulgur

Retete cu bulgur

In orientul indepartat, bulgurul se numara printre alimentele de baza. De cele mai multe ori este servit similar orezului, ca garnitura. Dat fiind faptul ca nu are un gust pronuntat, poate fi combinat cu foarte multe preparate. De cele mai multe ori, bulgurul este folosit cu verdeturi, alaturi de preparate din carne precum mielul. 

Insa bulgurul este delicios si in salate. O salata cu bulgur poate fi servita ca garnitura sau ca fel principal de mancare vegetarian. 

Reteta pentru salata cu bulgur (Tabouleh)

Ingrediente:

  • 200 grame bulgur
  • 6 rosii 
  • 4 cepe verzi
  • 1 lamaie 
  • Frunze de patrunjel verde si menta
  • Ulei de masline
  • Sare si piper
 

Pregatire 

Turnati bulgurul uscat in apa fierbinte si lasati la inmuiat timp de 20 de minute. In acest timp, puteti pregati celelalte ingrediente. Opariti rosiile, curatati-le de coaja si taiati-le in cuburi mici. Taiati si ceapa verde in rondele fine. Tocati apoi frunzele de patrunjel si de menta. Stoarceti putina zeama de lamaie peste legumele taiate, adaugati uleiul de masline, sare si piper dupa gust. La final adaugati bulgurul. Dupa gust puteti adauga stafide sau chimen.