Reteta cu morcov si praz

Reteta cu morcov si praz

Reteta pentru tarta cu praz si morcovi

Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele:

Pentru aluat trebuie sa amestecati toate ingredientele. Inveliti apoi aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca timp de 30-40 de minute in frigider. Spalati morcovii, taiati-i in rondele subtiri. Curatati prazul si taiati-l in rondele subtiri. Fierbeți morcovii la 100 de grade timp de 4 minute. Dupa 3 minute luati morcovii de pe foc si adaugati apoi prazul in acelasi vas. Continuati fierberea ambelor legume timp de inca un minut.

Preparare

Ingredientele pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt rece
 
 

Ingredientele pentru umplutura:

  • 400 g morcovi
  • 250 g praz
  • 200g smantana
  • Sare si piper
  • 100 g slaninuta taiata cuburi
  • 3 oua de marime medie
  • 2 EL miez de pin
  • putin unt
  • frunze de patrunjel verde
 

 

In cazul in care nu dispuneti de un aparat de gatit cu aburi, fierbeti apa cu sare in doua vase separate. Fierbeti morcovii timp de patru minute intr-unul din vase. Adaugati si rondelele de praz timp de un minut. Scoateti legumele din apa fiarta si introduceti-le in apa foarte rece pentru a opri fierberea. Lasati-le la scurs. Prajiti apoi slaninuta intr-o tigaie cu putin unt. Gresati apoi tava in care urmeaza sa coaceti placinta. Rulati aluatul si asezati-l in tava, asigurand ca pastrati o margine inalta. Condimentati apoi morcovii si prazul cu sare si piper si intindeti umplutura peste aluat.

Bateti ouale cu smantanta si turnati peste umplutura. La final presarati mugurii de pin. Introduceti apoi tarta in cuptorul incalzit la 200 de grade si coaceti timp de 35 de minute la temperatura inalta. Inainte de servire, decorati tarta cu frunze de patrunjel verde. Tarta poate fi servita atat rece cat si calda. Cei care doresc sa pregateasca o varianta vegetariana a tartei pot inlocui slaninuta cu aprox. 100g. de morcovi.