Ce sunt „dietele echilibrate”?

Ce sunt „dietele echilibrate”?

Cuvantul dieta  ne duce de cele mai multe ori cu gandul la restrictii alimentare si scaderea greutatii. Cu toate acestea, dietele se refera la un mod de alimentatie adaptat unei necesitati organice.

Cine trebuie sa urmeze o astfel de dieta?

Dietele echilibrate sunt dezvoltate pentru persoane care in urma unei afectiuni, a unei functionari necorespunzatoare a uni organ, sau a conditiilor speciale in care se afla d.p.d.v al organismului, au nevoie de un anumit consum de substante nutritive si energie. Pot fi persoane cu dereglari metabolice, persoane care sufera de cancer sau care necesita ingrijire si care au probleme cu administrarea obisnuita de hrana.

Cum arata o „dieta echilibrata”?

De cele mai multe ori, dietele echilibrate fac referire la hrana lichida, alcatuita in asa fel incat sa acopere necesarul zilnic complet al persoanelor afectate, luand in considerare nevoile speciale alimentar speciale.

Cuvantul „echilibrat” se refera la bilantul dintre necesitatile si cerintele organismului. Dietele echilibrate de completare trebuie stabilite pe baza unui plan de alimentatie, si trebuie urmate in timp ce sunt consumate si alte alimente pentru a acoperi necesarul de energie si substante nutritive, fapt pentru care acestea poarta numele de „diete partial echilibrate”. La polul opus exista si „dietele echilibrate complete”, care servesc drept singura sursa de alimentatie si acopera intregul necesar al organismului uman d.p.d.v alimentar.