Berea fara alcool

Berea fara alcool

In urma cu 20 de ani, fabricile de bere din Germania au lansat pe piata berea fara alcool, urmand un trend care pe atunci incepea sa prinda contur: dorinta da a ramane in forma fizica si mentala.

In prezent, consumatorii de bere pot alege intre 70 de marci diferite. Fie ca este vorba de berea hamei de grau sau de specialitati precum Kölsch (berea traditionala din Köln) sau Alt. Berea fara alcool este la fel de variata, castigand tot mai multi fani. Consumul anual de bere fara alcool se ridica la 2,5 milioane hectolitri.

Cum este eliminat alcoolul din bere?

Ca si celelalte beri, si berea fara alcool  este produsa in conformitate cu prevederile sanitare in vigoare, fiind obtinuta din hamei, malt, drojdie si apa. In timpul procesului de fabricatie, aceste materii prime fermenteaza, formand alcool in mod natural, care este apoi eliminat prin doua procese diferite.

Un rest infim de alcool este pastrat pentru gust chiar si in berea fara alcool. Din punct de vedere legal, o bautura poate fi descrisa ca fiind nealcoolica daca procentul de alcool din continutul acesteia este mai mic de 0,5.

Potrivit acestei reglementari, chiar si sucul de fructe poate sa contina alcool, insa intr-o cantitate atat de mica incat sa nu influenteze consumatorul, nici pe cei deosebiti de sensibili precum persoanele bolnave si copiii.

In cazul berii cu un procent de alcool mai mic de 0,5%, aceste fapt este asigurat. Majoritatea marcilor de bere fara alcool sunt disponibile cu un procent cuprins intre 0,35% si 0,48% vol. alcool.