Ananasul

 Ananasul

Ananasul iubeste soarele puternic si temperaturile tropicale. Pe langa gustul delicios, ananasul este o sursa excelenta de nutrienti, este ideal in curele de slabire, intareste sistemul imunitar si regleaza digestia. In plus, ananasul stimuleaza arderile de grasime, fiind recomandat in numeroase diete.

Ananas: calorii si nutrienti

Ananasul contine o cantitate considerabila de vitamina, A, B, C si enzime, fiind bogat in bromelina, amilaza, perodixaza si invertaza. La acestea se adauga numeroase minerale si microelemente.

Enzimele din ananas stimuleaza digestia proteinelor si arderea grasimilor. Chiar daca ananasul contine intre 7-15% fructoza, aceasta este transformata imediat in glucoza, in organism si poate fi valorificata. 100 grame de ananas contin aproximativ 55 de calorii.

Dietele cu ananas

Datorita efectului detoxifiant si al continutului redus de calorii, ananasul este ideal in diete si nu numai. Dietele cu ananas nu ar trebui sa fie mai lungi de 1-2 zile, pentru a evita o alimentatie monotona dar si pentru ca ananasul nu contine toti nutrientii esentiali, cum ar fi proteine, grasimi, minerale precum iod si zinc. Dieta cu ananas permite o scadere rapida in greutate, insa ananasul consta in mare parte din apa.

Asadar, ar trebui consumat mai mult in scopul detoxifierii. In acest sens, puteti consuma 1-2 kg de ananas proaspat / zi, intreg sau sub forma de suc. Daca vi se pare prea monoton, adaugati kiwi si papaya.

Dupa recoltare, ananasul trece printr-un proces ulterior de coacere. Astfel, in supermarketuri exista diferente calitative majore in ceea ce priveste ananasul, in functie de modalitatea de transport (maritim sau aerian). Ananasul transportat aerian este cules la punctul de coacere si are un gust mai aromat, mai proaspat. Ananasul transportat maritim este cules cu mult inainte de punctul de coacere, astfel ca dezvolta un gust usor acru in timpul transportului pe vas.

Indiferent de sursa, ananasul ar trebuie ales in functie de miros si de aspectul frunzelor. Daca acestea se descriind cu usurinta, ananasul este copt si poate fi consumat. Frunzele trebuie sa fie de un vedere inchis, fructul trebuie sa fie galben chiar portocaliu.

Reteta: prajitura cu ananas

Ananasul este atat de delicios incat poate fi consumat nu doar proaspat, ci si sub forma de inghetata, marmelada, suc, otet sau vin.

Va oferim mai jos o reteta de desert cu ananas, ideal pentru zilele fierbinti de vara:

  1. Amestecati un pahar de frisca proaspata cu 200 grame zahar pudra.
  2. Adaugati un pachet de branza de vaci.
  3. Feliati ananasul si adaugati-l in amestecul de frisca si branza de vaci.
  4. Intr-o tava rotunda, pregatiti un blat din biscuiti. Turnati crema deasupra. Decorati cu cateva felii de ananas.
  5. Lasati prajitura la frigider timp de 2 ore inainte de a o servi.